Dominik Tim  prekinuo nepobjedivost Nadala (VIDEO)
Dominik Tim

Učinio nešto skoro nemoguće

Dominik Tim prekinuo nepobjedivost Nadala (VIDEO)

Austrijanac Dominik Tim plasirao se danas u polufinale mastersa u Madridu, pošto je pobijedio Španca Rafaela Nadala u dva seta, 7:5, 6:3. Samo osam dana je falilo Špancu da zaokruži tačno godinu dana nepobjedivosti na šljaci.

Poslije meča sa Dominikom Timom je Nadal prošle godine započeo svoju seriju od 50 uzastopno dobijenih setova na šljaci i Tim ju je sada okončao.

Nadal je oborio rekord Džona Mekinroa star 34 godine. Amerikanac je 1984. godine osvojio 49 setova na tepihu, Nadal je to uspio na šljaci, prenosi B92. 

Pored toga što je okončao pobjedničku seriju Nadala, Tim je ovom pobjedom "sklonio" Španca sa prvog mjesta na ATP listi na kojem će od ponedjeljka ponovo biti Švajcarac Rodžer Federer, koji će tako početi svoju 309. nedjelju na čelu ATP liste, prenosi Beta.

Rival Dominika Tima u polufinalu Madrida biće Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je juče pobijedio Dušana Lajovića.


 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.