Demokrate Rožaje: Obnovićemo most u centu, u duhu vremena u kojem je sagrađen (VIDEO)
Foto: Demokratska Crna Gora

Obložiti ga kamenom

Demokrate Rožaje: Obnovićemo most u centu, u duhu vremena u kojem je sagrađen (VIDEO)

Demokratska Crna Gora u susret predstojećim lokalnim izborima u Rožajama uradila je cjelovit program za ovu sjevenu opštinu. Kao što se to može vidjeti iz samog Programa, njihovo težište su konkretni projekti i rješenja za svakodnevne probleme građana Rožaja, saopštile su Demokrate.

"Naš cilj jeste da realizacijom programskih projekata od Rožaja napravimo grad koji će biti simbol uređenog prostora, a koji će mladima pružiti sve potrebne sadržaje za pristojan i dostojanstven život u svom rodnom mjestu", saopštile su Demokrate.

Jedan od projekata Demokrata je i obnova mosta u centru Rožaja.

Kako navode, „ukras“ ovog mosta u centru Rožaja su, nažalost, zapušten asfalt, uništen trotoar, ograda i rasvjeta. Kaldrma na mostu jedan je od posljednjih svjedoka proteklog vremena. Mjesto koje spaja desnu i lijevu obalu Ibra postaje rizičnije iz dana u dan. Ograda na mostu je, kako ističu, pohabana, a na kaldrmi su se pojavile rupe.

Pješačka staza sa obje strane mosta, kako navode Demokrate, je nekoliko puta krpljena raznim materijalima, pa to danas izgleda toliko potrošeno kao da nikad nije ni rađeno. Osim toga, stubovi mosta su veoma oštećeni, a stranice obrušene, što je svojevrsni znak da je potrebna hitna intervencija kako bi se ovaj simbol grada sačuvao.

"Demokrate će obnoviti konstrukciju mosta, obložiti je kamenom, u duhu vremena u kojem je i most sagrađen. Očistićemo korito rijeke i priobalni pojas. Takođe, postavićemo novu ogradu i renovirati trotoare i rasvjetu. U Programu, koji smo koncipirali po principu problem - rješenje, ponudićemo građanima novu sliku Rožaja, za bolji i sigurniji život. Zato, dođi kući, jer imam plan za moderan grad", zaključili su.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.