Bakrač: Nova radna mjesta i valorizacija šumskih bogatstava
Miodrag Bakrač

Bakrač: Nova radna mjesta i valorizacija šumskih bogatstava

Svjesni činjenice da naša opština ne koristi u dovoljnoj mjeri sve one prirodne resurse koje posjedujemo, mi u Socijaldemokratama Plužina imamo plan kako otvoriti nova radna mjesta za građane Plužina, a istovremeno staviti fokus na adekvatnu valorizaciju šumskih bogatstava našeg kraja, poručio je nosilac liste „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Plužine“, Miodrag Bakrač.

"Socijaldemokrate Plužina zalagaće se za ponovno pokretanje prerađivačke industrije sa akcentom na finalnu proizvodnju. Time će značajno biti ograničen izvoz trupaca. Na taj način zaštitićemo naše šume od prekomjerne sječe, ali isto tako učiniti da oni resursi kojima Plužine raspolažu donose profit našoj opštini u najvećoj mogućoj mjeri", dodaje on.

Zbog svega toga, kako kaže, uticaće na promjenu modela gazdovanja šumama, kao i zakonsku regulativu koja uređuje ovu oblast.

"Polazna tačka našeg djelovanja u ovoj oblasti jeste da veći dio drvnih sortimenata posječen na teritoriji opštine Plužine mora bar da se primarno preradi u našoj opštini, čime bismo obezbjedili rast zaposlenosti stanovnika Pive, a istovremeno usporili njihovo raseljavanje. Snažne Socijaldemokrate Plužina i naša participacija u lokalnoj vlasti najbolji je garant ekonomskog razvoja naše opštine, očuvanja nemjerljivih prirodnih bogatstava pivskog kraja, ali i kvalitetne valorizacije šumskih bogatstava Plužina, od koje bi naša opština imala značajne ekonomske benefite", zaključuje Bakrač.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.