Počela MANS-ova promocija antikorupcijskih servisa

"Građani da prijave korupciju"

Počela MANS-ova promocija antikorupcijskih servisa

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) počela je danas promociju servisa za prijavu korupcije i kršenje zakona na više punktova u Podgorici.

Dejan Milovac, direktor istraživačkog centra MANS-a poručio je da će ova nevladina organizacija i ubuduće omogućavati građanima da korupciju prijave na bezbjedan način.

„Imajući u vidu napad na novinarku Oliveru Lakić, borba protiv korupcije i istraživanje kriminalaca i državnih službenika koji su povezani sa kriminalcima ne smije da prestane bez obzira na napade na medije i civilni sektor“, kazao je Milovac.

3226444813521492648858691106215079587610624n

Podatke o slučajevima korupcije i drugim oblicima kršenja zakona, kao i dokumentaciju koja o tome svjedoči, građani mogu prijaviti MANS-u putem telefona (020 266 326), sajta, Vibera (069 446 094) i društvenih mreža Facebook i Twitter.

Milovac je objasnio da ukoliko građani imaju saznanja o korupciji, a ne raspolažu dokazima koji to i potvrđuju, MANS preuzima teret procesuiranja slučaja ka institucijama, kroz pribavljanje dokaza o korupciji pozivanjem na Zakon o slobodnom pristupu informacijama, a zatim i ponošenje inicijativa ili krivičnih prijava.

„U susret lokalnim izborima, pozivamo građane da ukoliko budu svjedoci političke korupcije uoči ili na dan izbora to i prijave. MANS u potpunosti čuva identitet građana koji prijavljuju korupciju i trudi se da dokaže i dalje procesuira sve ono što su njihove sumnje“, poručio je Milovac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.