Dedeić: Udruženi DF, Demokrate, DPS, SDP i SNP oborili našu izbornu listu
Dobrilo Dedeić

Dedeić: Udruženi DF, Demokrate, DPS, SDP i SNP oborili našu izbornu listu

Državna izborna komisija srušila je izbornu listu Srpske koalicije – Saša Dragović u Kolašinu dilom i interesnim dogovorom DPS-a, Demokratskog fronta i Demokrata. Očekujući konačnu odluku Ustavnog suda u narednih 24 sata, vjerujem da je praktično da javnost zna nekoliko politički značajnih činjenica, saopštio je Dobrilo Dedeić predsjednik Srpske i nosilacliste Srpske koalicije u Podgorici.

Dedeić tvrdi da je protiv Srpske koalicije vođena  višednevna medijska kampanja čija je poruka bila da im je Državna izborna komisija navodno progledala kroz prste, te da je  izborna lista u Kolašinu prihvaćena uz ''manjkavosti''.

Građanima je sugerisano da izvuku zaključak da neko u DIK-u štiti Srpsku koaliciju. A onda se desilo, kako su kažu i predvidjeli, sve suprotno od najavljenog.

"Udruženi DF, Demokrate, DPS, SDP i SNP oborili su našu izbornu listu na istom tom organu bez ikakvog logičnog pravnog objašnjenja, kao što su srušili i kompletnu državu, jezik i sve što je bilo vrijedno na ovim prostorima. U pitanju je dogovor režima i sistemske opozicije sa ciljem da se Srpska koalicija u Kolašinu spriječi da bude tas na vagi prilikom formiranja vlasti. Pošto smo, zbog podrške nekoliko uticajnih bratstava, objektivno imali znatno više od cenzusa u toj opštini i s obzirom da izlizana priča o rasipanju glasova više ne pije vodu, onda se poseglo za pravnim i političkim nasiljem koje su dogovorili šefovi režima i njihove sluge Andrija Mandić, začudo i Aleksa Bečić, kome nikada ništa loše nismo uradili, i Dritan Abazović. Dakle, cilj je da se priječi da se Srbi pitaju u Kolašinu i da se omogući da se taj grad migracijama i lošom lokalnom politikom pretvori u selo", saopštio je Dedeić.

Na isti način nih, dodaje, sprečavaju da i u Podgorici budemo tas na vagi.

"I više od toga jer u Podgorici koordinisanim šaptačkim diverzijama protiv nas se bore i jedni i drugi, u dogovoru, jer smo jedina antistemska opozicija u Crnoj Gori i jedini subjekat sa jasnim nacionalnim i političkim identitetom.  Hoćemo radna mjesta i plate za Srbe, a oni hoće sve, ali samo za sebe", tvrdi Dedeić.

Kako je istakao u saopštenju, predstavnici DFa u Kolašinu, konkretno Nove, organizovali su diverziju i zajedno sa DPS-om i instrumentalizovanim DIK-om srušili izbornu listu.

"Nikoga ozbiljnog to ne može da začudi od onih koji su za pare ugasili Srpsku narodnu stranku i spriječili, isto tako na DIK-u, Narodnjačku koaliciju da uđe u parlament. Nakon toga su sa partnerima iz SDP-a zabranjivali Svetosavske akademije u toj opštini.Ili zašto bismo se čudili od Demokrata čiji koalicioni partner Dritan Abazović dočekuje Hašima Tačija u Ulcinju, dok mu moderni građanisti iz srpskih redova aplaudiraju zaboravljajući da se zalagao da pripadnik bilo koje nacije može, ali Srbin ne može biti gradonačelnik Nikšića nakon izbora u oktobru 2012. godine.

Cilj kompletne hajke na Srpsku koaliciju jeste da se i formalno izbriše srpsko ime iz političkog života u Crnoj Gori. Bilo koja srpska nacionalna opcija čistih ideoloških pozicija koja smeta i jednima i drugima, mora biti ugašena. To je suština dila. Dogovorili su se najveći ''protivnici'' koji se medijski ''sukobljavaju'' da bi predstava za narod bila potpuna. Samo naprijed, udrite!", poručuje Dedeić i dodaje:

"Ukoliko je većina časnih sudija u Ustavnom sudu Crne Gore, sve liste Demokratskog fronta biće poništene zbog identičnih ''nedostataka''. Mada, vrana iz DPS-a vrani iz DF-a oči neće vaditi, a Srbima je zacrtano, ako se ne osvijeste, da nestanu".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.