Čindrak: Izgradićemo gradsku bolnicu u Podgorici
dr Malka Kumro Čindrak

Čindrak: Izgradićemo gradsku bolnicu u Podgorici

“Građanski savez donosi promjene koje će zdravstvenu brigu učiniti dostupnom, pravovremenom i najboljom mogućom za sve nas građane Podgorice”, saopštila je danas dr Malka Kumro Čindrak, kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene.

Građanski savez za promjene,poručuje Čindrak, odmah poslije izbora, pokrenuće sve resurse da bismo izgradili gradsku bolnicu u Podgorici.

Podgorica je jedini crnogorski grad koji nema opštu bolnicu. Ljekari i oprema KBC-Podgorica nemaju dovoljno kapaciteta da zadovolje sve potrebe građana u oblasti zdravstvene njege. 

“Izgradnja gradske bolnice predstavlja obavezu čiju ćemo realizaciju započeti odmah nakon 27. maja i smjene otuđene DPS elite koja upravlja Podgoricom.”, naglasila je dr Čindrak.

Ona dodaje da umjesto brojnih promašenih projekata, finansiranja Deripaske, Primorke ili onoga što je od građana oteto u slučaju Carine i drugih koruptivnih poslova, državna i gradske vlasti nisu imale namjeru da se bave pitanjem izgradnje gradske bolnice. Izgradnjom bolnice će, dodaj, donijeti promjene i unaprijediti zdravstvenu zaštitu.

"Naš cilj su potpune promjene u zdravstvu kako bi svi građani Podgorice  imali najbolju i efikasnu zdravstvenu zaštitu. Građanski savez za promjene ima precizan plan koji pored izgradnje opšte bolnice predviđa otvaranje ambulanti i domova zdravlja na seoskom područiju u Piperima, Bratonožićima, Krusima i seoskim područijima na teritorijama opštine Golubovci i Tuzi.”, istakla je dr Čindrak.

U isto vrijeme planiraju rekonstrukciju i nabavku nove opreme za sve domove zdravlja na teritoriji Podgorice i izgradnju Doma zdravlja u City kvartu.

Naša nova bolnica i obnovljeni i novoizgrađeni domovi zdravlja i ambulante biće posle promjena iste kao i u drugim prestonicama EU. 
“Svi zaposleni u zdravstvu zaslužuju podršku svih građana Podgorice jer oni brinu o zdravlju nama najdražih. Zato ćemo donijeti promjene i u podršci izgradnji stanova za zadravstvene radnike.”, zaključila je dr Čindrak. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.