Hrvatska: Dao oglas za prodaju djeteta, odmah zatim uhapšen
Foto: Ilustracija

Pored slike istakao i cijenu

Hrvatska: Dao oglas za prodaju djeteta, odmah zatim uhapšen

Otac iz malog mjesta u Podravini, u Hrvatskoj, nedavno je internet oglasom šokirao javnost da prodaje vlastito petogodišnje dijete. Uz fotografiju djeteta bila je istaknuta i cijena od 2.000 kuna (oko 270 eura).

Nakon što su potpuno šokirani administratori oglasa o svemu obavijestili policiju, uslijedila je dramatična filmska akcija. Pripadnici interventne jedinice su uz pratnju službenika mjerodavnog centra za socijalnu zaštitu munjevito zaposjeli cijelo naselje i svu djecu odmah izuzeli iz inače problematične porodice.

"Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Ma, sve se dogodilo u nekoliko minuta", ispričao je šokirani mještanin za potral Podravski.hr.

Policija je zatvorila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s djetetom, a službenici Centra za socijalnu zaštitu pod pratnjom "plavaca" ušli su u kuću i bojali su se izbijanja nasilja i opiranja roditelja.

"Centar za socijalnu zaštitu preduzeo je hitne mjere radi zaštite djece u skladu s Porodičnim zakonom te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece", saopšteno je iz mjerodavnog Centra za socijalnu zaštitu.

Nadalje se navodi da je riječ o djetetu starom pet godina, a Centar je iz porodice, zbog ozbiljnosti situacije, odmah je oduzeo i drugo dijete.

Oba djeteta su hitno udomljena, a oca koji je putem internet oglasnika objavio prodaju djeteta policija je krivično prijavila "zbog sumnje u kaznena djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta".

Otac se branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana.

No, Županijsko državno tužilaštvo oca na kraju neće teretiti za krivično djelo trgovina ljudima, već samo za povredu prava djeteta.

Dok cijeli slučaj čeka sudski epilog, djeca su zadržana u domu. Iz Centra za socijalnu zaštitu još jednom mole sve medije i građane "da svakako odmah prijave nadležnim institucijama ukoliko uoče na internetu bilo kakav sadržaj na štetu djece".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.