Uz zvuke nacionalne himne 61 policijski pas ispraćen u penziju (FOTO)
Foto: Tanjug

Pomagali u pronalaženju droge

Uz zvuke nacionalne himne 61 policijski pas ispraćen u penziju (FOTO)

Na crvenom tepihu, uz zvuke nacionalne himne, 61 policijski pas u Ekvadoru je zasluženo ispraćen u penziju, nakon što su više godina proveli u otkrivanju droge.

Većinu penzionisanih pasa, labradora, njemačkih ovčara i zlatnih retrivera, uzeli su njihovi bivši treneri.

Ostale su primile porodice koje su izrazile spremnost da im omoguće dostojanstven penzionerski život.

Psipenzija

Foto: Tanjug

Policijski psi u Ekvadoru pomažu prosječno devet godina, uglavnom u pronalaženju kokaina koji se krijumčari preko zemlje, prenosi Tanjug.

Među onim penzionisanim na ceremoniji, bilo je 16 pasa koji su pomagali u pronalasku žrtava u ruševinama nakon zemljotresa, u kome je 2016. godine poginulo više od 600 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.