Crnogorskim poslanicima za april isplaćeno 117.980 eura

Knežević prvi put nije primio platu

Crnogorskim poslanicima za april isplaćeno 117.980 eura

Crnogorskim poslanicima za aprilske neto zarade isplaćeno je 117.980 eura, od čega je 57.422 eura izdvojeno za poslanike opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, podaci su Skupštine Crne Gore.

Platu prvi put nije primio Milan Knežević (DF), jer mu, po Odluci Administrativnog odbora, miruju prava i obaveze na radu i po osnovu rada dok je na služenju četvoromjesečne zatvorske kazne. Aprilsku poslaničku zaradu, osim Kneževića, nijesu primili Tarzan Milošević i Željko Aprcović, koji su se ranije odrekli tog prava, piše Pobjeda.

Najveću zaradu primio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, i to 1.900 eura. Slijede Marija Ćatović i Branko Čavor iz DPS-a, koji su primili 1.881, odnosno 1.838 eura. Među poslanicima DPS-a koji su primili više od 1.700 eura su Miodrag Vuković, Branimir Gvozdenović, Jovanka Laličić, Obrad Mišo Stanišić, kao i Milorad Vuletić. Mićo Orlandić (SD) za april primio je zaradu od 1.723 eura. Više od 1.600 eura dobili su poslanici DPS-a Luiđ Škrelja, Branka Tanasijević, Ana Nikolić, Suad Numanović, Petar Ivanović, Zvonko Vuković i Predrag Sekulić. Poslanici Bošnjačke stranke Nedžad Drešević i Ervin Ibrahimović primili su 1.562, odnosno 1.512 eura.

Od opozicionih poslanika najveću platu za april primio je Branko Radulović, i to 1.811 eura. Slijede Predrag Bulatović (DF) sa 1.759 eura, zatim Marina Jočić (DF) i Miodrag Lekić (Demos), čija je plata za april iznosila 1.732 eura.

Više od 1.600 eura primili su Ranko Krivokapić (SDP), Džavid Šabović (SDP), Vera Bulatović (DF), Nebojša Medojević (DF), Slaven Radunović (DF) i Ljiljana Đurašković (DF).

Poslanici Demokrata primili su u aprilu ukupno 11.018 eura. Među njima najveću platu imao je Boris Bogdanović, i to 1.423 eura. Aleksa Bečić primio je 1.397 eura, a zarada ostalih poslanika Demokratske Crne Gore je između 1.350 i 1.390 eura.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.