Francuska evropska škola od  3. septembra u Podgorici, nastava za djecu od 3 do 11 godina
Francuska škola u Podgorici

Upis u toku

Francuska evropska škola od 3. septembra u Podgorici, nastava za djecu od 3 do 11 godina

Otvaranjem Francuske škole u Crnoj Gori (EFEP) u septembru Crna Gora i njen glavni grad Podgorica postaće dio svjetske mreže poznate kao « AEFE » (Agencija za francusku nastavu u inostranstvu) koja broji više od 500 škola u 138 zemalja.

Nastava će se izvoditi po francuskom obrazovnom programu priznatom širom svijeta, a svi programi su usklađeni sa programom francuskog Ministarstva obrazovanja.

Obrazovni program i stečene diplome u školama koje su dio AEFE mreže priznate su širom svijeta, čime se doprinosi međunarodnoj mobilnosti porodica.   

“Francuska evropska škola će otvoriti svoja vrata 3. septembra 2018. u Zagoriču. Direktna nastava je namijenjena za djecu od 3 do 11 godina, a kolež za djecu od 11 do 15 godina. Škola je otvorena za sve porodice, crnogorske i inostrane, koje vode računa da svojoj djeci ponude visokokvalitetno međunarodno obrazovanje priznato širom svijeta. Nefrankofoni učenici su takođe dobrodošli, a engleski jezik će se učiti od najranijeg uzrasta.  Upis je u toku, a broj mjesta ove prve godine je ograničen!”-  izjavio je Jean-Jacques Forte, predsjednik udruženja "Prijatelji Francuske škole u Podgorici” na pres konferenciji.

20180510120707

Lingvistički program EFEP-a počiva na ranom i svakodnevnom učenju francuskog, engleskog i crnogorskog jezika. Nastavu mogu pohađati djeca svih nacionalnosti uzrasta od 3 -15 godina, bez obzira da li je francuski njihov maternji jezik ili ne. Prije početka školske godine za nefrankofone učenike biće organizovanoi intezivni kursevi francuskog jezika kako bi mogli da se integrišu u razred koji odgovara njihovom uzrastu. Dopunska nastava jezika se, takođe, izvodi tokom cijele školske godine i prilagođena je školskom rasporedu- saopšteno je na današnjoj press konferenciji-

Direktorica škole, koja je nastavni kadar francuskog Ministarstva obrazovanja, kao i iskusni nastavnici predstavljaju garant kvaliteta nastave, poštovanja školskih programa i vrijednosti na kojima počiva francuska obrazovna ustanova u inostranstvu.

Francuskom evropskom školom u Podgorici upravlja neprofitno udruženje  "Prijatelji francuske škole u Podgorici".

Partneri na projektu su Francuska ambasada u Crnoj Gori, Francuski institut u Crnoj Gori, AEFE (Agencija za francusku nastavu u inostranstvu), Ministarstvo za Evropu i inostrane poslove (Francuska), Ministarstvo vanjskih poslova (Crna Gora) i Fondacija Petrović Njegoš a sponzori kompanije Société Générale Crna Gora, Ingerop, Valgo i  OTP – CKB.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.