600 miliona eura grupe United i EBRD za TV, internet i telefoniju na Zapadnom Balkanu
ilustracija

600 miliona eura grupe United i EBRD za TV, internet i telefoniju na Zapadnom Balkanu

Kablovski operator "United Grupa" u čijem su vlasništvu SBB, Telemach i Total TV, najavio je danas da će više od 600 miliona eura uložiti u Jugoistočnoj Evropi u narednih pet godina, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

"United Grupa", kablovski operator televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije će investirati u razvoj infrastrukture, radna mjesta i otvaranje novih poslova.

Predsednik EBRD Ser Suma Čakrabarti je kao domaćin Godišnje skupštine i poslovnog foruma EBRD 2018. godine u Jordanu razgovarao o tome s predsjednikom Upravnog odbora "United Grupe" Draganom Šolakom. 

Potpredsjednik EBRD za bankarske poslove Alan Pilu je rekao da saradnja s "United Grupom" i njenom većinskoim vlasnicom, kompanijom KKR, predstavlja "pravu priču o uspjehu".

"Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam povjerenje i za buduće uspjehe, posebno zbog toga što United Grupa nastavlja da ulaže u regionu", kazao je Pilu.

Dragan Šolak je rekao da je ta grupa tokom 14 godina izgradila "odnos povjerenja" sa EBRD, čija podrška je "neprocjenjiva i pomogla je da United Grupa ostvari velike rezultate i podrži širi ekonomski uspjeh u regionu". 

EBRD je jedan od ključnih investitora u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu eura vrijednosti novih projekata svake godine. 

"United Grupa" (UG) je jedan od vodećih poslodavaca u regionu, sa više od 3.400 zaposlenih u raznim oblastima, uključujući tehnologiju, produkciju, razvoj softvera i medije. 

Postavila je i iznajmila više od 15.000 kilometara optičkih kablova u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji.

EBRD je 2004. godine investirala u kablovskog i internet operatora u Srbiji SBB.

Spajanjem SBB sa telekomunikacionim kompanijama "Telemach Slovenija" i "Telemach BiH" 2012. godine je došlo do formiranja "United Grupe".

Globalna investiciona kompanija KKR je 2014. godine postala većinsska vlasnica "United Grupe", u kojoj EBRD ima manjinski udio.

Izvor:Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.