Kim Džong Un: Sastanak s Trampom istorijska prilika za svijetlu budućnost
Kim Džong Un i Donald Tramp

Kim Džong Un: Sastanak s Trampom istorijska prilika za svijetlu budućnost

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un ocijenio je predstojeći sastanak sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom kao "istorijsku priliku" tokom razgovora sa šefom američke diplomatije Majkom Pompeom koji je boravio u Pjongjangu.

Kim je rekao da će samit s Trampom biti "istorijski sastanak" i "odličan prvi korak" dodajući da će poboljšati situaciju na Korejskom poluostrvu i "izgraditi lijepu budućnost".

Lider Sjeverne Koreje prvi put javno pominje predstojeći sastanak s Trampom, prenosi Beta.

Pompeo je boravio u Pongjangu kako bi dogovorio detalje sastanka koji treba da bude održan narednih nedjelja kao i zbog oslobađanja trojice Amerikanaca zatočenih u Sjevernoj Koreji.

Mjesto i datum sastanka Kim-Tramp trebalo bi uskoro da budu saopšteni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.