Premijerno izvedena predstava
Foto: Operosa

Ulaz u Baru i Podgorici će biti slobodan

Premijerno izvedena predstava "Služavka Gospodarica" sinoć u Herceg Novom

Sinoć je u Dvorani Park u Herceg Novom premijerno izvedena opera “Služavka Gospodarica” kojom je obilježen početak turneje u Crnoj Gori kao dio prvog ciklusa Young@Opera projekta.

Mladi umjetnici iz Crne Gore, Srbije i Bugarske briljirali su na sceni, što je potvrdila i mnogobrojna publika gromoglasnim aplauzom između činova i po završetku, saopštila je Operosa fondacija.

Kako se navodi, ispred Opštine Herceg Novi, kao partnera na ovom projektu, operi su prisustvovali i predstavnici lokalne uprave.

Operu je režirao reditelj Vladan Đurković, dirigovao Milen Apostolov, dok se za scenografiju pobrinula Magdalena Vlajić a za kostime Lina Leković.

Kako je navedeno, večeras se u Kotoru održava drugo izvođenje opere “Služavka Gospodarica” u Kulturnom centru Nikola Đurković sa početkom u 20 časova. 

Opera će se izvesti i u Baru 12.maja 2018. u 20h, u Kulturnom Centru Bar i Podgorici 13. maja 2018. u 20h, KIC-u Budo Tomović.

Zahvaljujući JP Kulturni Centar Bar kao i KIC Budo Tomović, kako se navodi, ulaz na operu u Baru i Podgorici biće slobodan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.