Na putu Žabljak -Durmitor i u maju čiste sniježne namete
Foto: Obrad Pješivac, Vijesti

Na putu Žabljak -Durmitor i u maju čiste sniježne namete

Mašine “Crnagoraputa” od ponedjeljka se bore sa nametima visokim po nekoliko metara, kako bi očistile od snijega regionalni put Žabljak - Durmitor.

Put, poznatiji kao "durmitorski prsten", prostire se južnim padinama Durmitora, dug je 52 kilometara i veoma atraktivan turistima.

Boro Žižić iz “Crnagoraputa“ kaže da je čišćenje počelo sa pivske strane i da je prvog dana probijen put do Prijespe - administrativne granice opština.

Kaže da namete čiste mašinom “šmit” sa roto-frezom.

"Bilo je dosta posla, ali su performanse snjegočistača takve da su sa uspjehom savladani nameti visoki i po nekoliko metara. Danas ćemo uključiti još jednu mašinu koja će krenuti iz pravca Žabljaka kako bi posao što prije završili”, rekao je Žižić, ali nije mogao da precizira kada će posao biti završen.

Dvadesetak kilometara puta kroz Durmitor posljednji je putni pravac koji se čisti od snijega u Crnoj Gori.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.