U Bijelom Polju će se opet upisivati pravo
Zgrada fakulteta

Nakon dvije godine

U Bijelom Polju će se opet upisivati pravo

Uprava Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici odlučila je da ove studijske godine "odmrzne" odluku o obustavi upisa studenata na Odjeljenju pravnih nauka u Bijelom Polju, koja se primjenjivala dvije godine, a moći će da se upiše 50 brucoša.

Senat UCG prihvatio je taj prijedlog na sjednici koja se održala ove sedmice, a dekan Pravnog fakulteta Velimir Rakočević kazao je za Pobjedu da su ponovo aktivirali prijem brucoša, jer je to u skladu sa Vladinom strategijom o razvoju sjevera.

"Ni prošle ni pretprošle godine nije bilo upisa. Svjesni smo da ako zatvorimo fakultet u jednom gradu da to nije dobro i odlučili smo da brucošima stvorimo uslove da mogu da studiraju kod kuće i da se ne izlažu dodatnim troškovima odlaskom iz Bijelog Polja. Treba da damo šansu mladima da studiraju kod kuće i da ostanu tu, da nemamo migracije sa sjevera", objasnio je on.

Istakao je da je važno što je UCG prihvatio ovu njihovu odluku, te kaže da će je opravdati sa aspekta kvaliteta.

"Jako je bitno da se mladim ljudima stvore uslovi da na sjeveru mogu da dobiju kvalitetnu edukaciju. Lako je nešto ugasiti, ali ga treba održavati i mi ćemo im omogućiti uslove studiranja kao što imaju studenti u Podgorici", poručio je on.

Podsjetio je da bjelopoljsko odjeljenje Pravnih nauka funkcioniše od 2004. godine, te da se u tamošnjoj ustanovi redovno odvija nastava. Studentima je, kako je dodao, omogućeno da završe osnovne studije u trajanju od tri godine, dok master okončavaju u Podgorici.

"Za sada je tako. Komplikovano je malo organizovati tamo i master, ali osnovne niko neće dovoditi u pitanje", istakao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.