Raičević: Za Socijaldemokrate, vrijednosti antifašizma su temelj savremene Crne Gore
Foto: SD

Raičević: Za Socijaldemokrate, vrijednosti antifašizma su temelj savremene Crne Gore

Omladina Socijaldemokrata Glavnog grada je, povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, organizovala posjetu Spomeniku pa­lim bor­ci­ma Nikšića, Podgorice i Danilovgrada u Far­ma­ci­ma gdje je položen vijenac. Događaju su prisustvovali nosilac liste “Socijaldemokrate -Ivan Brajović -Dosljedno za Podgoricu“ Đorđe Suhih, kao i kandidati za odbornike, Snežana Burzan, Slobodanka Koprivica, Milivoje Miro Raičević i Milorad Minja Ražnatović.

O vrijednostima antifašizma i vrijednostima NOR-a sa mladima je razgovarao kandidat na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu” i predsjednik Foruma penzionera Socijaldemokrata CG, koji je i član Glavnog odbora SUBNOR-a.

“Savremena, građanska, multietnička i evropska Crna Gora je utemeljena na vrijednostima antifašizma. Današnji dan je podsjetnik na sve one koji su svoje živote položili za slobodu, solidarnost  i jednakost svih. Podsjetnik je i na to da nasljeđe antifašizma treba da se čuva i da se nikad ne zaboravi. Zato su Socijaldemokrate i u svom izbornom programu kao jedan od prioriteta u okviru zaštite kulturno istorijske baštine definisali da se kroz saradnju sa ministarstvom kulture i SUBNOR-om pristupi sveobuhvatnoj sanaciji Spomenika Partizanu borcu na Gorici, kao simbola temeljnih vrijednosti antifašizma, odnosno slobode na kojima počiva savremeno društvo”, Raičević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.