Ćalović Marković:Ko je sledeći? I da li će biti ubijen, ranjen ili „samo“ prebijen
Vanja Ćalović Marković

Ćalović Marković:Ko je sledeći? I da li će biti ubijen, ranjen ili „samo“ prebijen"?

Crna Gora je jedina evropska zemlja u kojoj danas glavna vijest nije obilježavanje trijumfa demokratskih vrijednosti, već brutalni napad na novinarku Oliveru Lakić, jednu od onih koje je vrh vlasti nedavno označio kao legitimne mete, saopštila je Vanja Ćalović Marković izvršna direktorica MANS-a.

Prema njenim riječima, napadi na novinare su postali uobičajena pojava u Crnoj Gori koja više nikoga ne iznenađuje.

"Scenario je unaprijed poznat: policija će u najboljem slučaju pronaći izvšioce, ali ne i nalogodavce, a zvaničnici iznose uobičajene floskule, bez pominjanja bilo čije odgovornosti.

Jedina nepoznanica je: ko je sledeći? I da li će biti ubijen, ranjen ili „samo“ prebijen", pita Ćalović Marković.

Smatra da svako ko se usudi da slobodno govori u ovakvom sistemu može biti meta, jer kako kaže nalogodavci znaju da neće snositi odgovornost.

"Njih štite korumpirane i zarobljene institucije koje su u sprezi sa kriminalom,a svi znamo da ta veza vodi do samog vrha vlasti. Zato je očekivano da nakon brutalnih verbalnih napada Đukanovića na novinare i nevladin sektor, kriminalne grupe udare upravo na novinare koji je on označio kao mete.

Zbog toga danas samo Đukanović ćuti i ne osuđuje napad na novinarku koja je mučki sačekana i upucana ispred svog doma. Ćuti, jer je upravo on lično odgovoran i za ovaj napad, jer već decenijama stvara atmosferu linča i poziva na obračun sa svima koji se usude da dovore o korupciji i organizovanom kriminalu", zaključila je izvršna direktorka MANS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.