Vuković: Podgorički vatrogasci su istinski tihi heroji zajednice
Foto: DPS

Vuković: Podgorički vatrogasci su istinski tihi heroji zajednice

Vatrogasci su tihi heroji zajednice i jedan od istinskih simbola Podgorice, rekao je nosilac liste „Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović“ Ivan Vuković, tokom današnjeg susreta sa pripadnicima Službe zaštite Glavnog grada u Vatrogasnom domu.

U razgovoru sa vatrogascima i komandirom Službe zaštite Glavnog grada Andrijom Čađenovićem, Vuković je istakao da jedan od prioriteta lokalne uprave mora biti podizanje svijesti građana o zaštiti životne sredine i prevenciji od požara, jer je prema statistici u čak 99 odsto slučajeva uzrok požara ljudski faktor.

3211653618119460288518975372145931355422720n

Preko četiri hiljade intervencija u toku godine, koje obavi Služba zaštite Glavnog grada, zaslužuje kontinuiranu pažnju lokalne uprave i to će biti tako i u narednom periodu, naglasio je Vuković. 

„Raduje me informacija da ova Služba potpuno spremno dočekuje sezonu i mi smo kao društvo dužni da im pomognemo i da im olakšamo posao“, kazao je Vuković, uz želju da podgorički vatrogasci što više vremena provode u Vatrogasnom domu i da bude što manje potrebe za njihovim izlascima na teren i intervencijama. 

3213076318119455188519486969287871798706176n

Gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović istakao je da Služba zaštite uživa posebnu pažnju lokalne uprave, koja je u opremanje i osavremenjavanje pripadnika ove službe uložila 1, 5 miliona eura, kako bi uslovi u kojima rade bili što bolji, a njihovi životi što bezbjedniji tokom teških intervencija na terenu tokom čitave godine. 

Komandir Službe zaštite Andrija Čađenović i njegove kolege vatrogasci upoznali su Vukovića i Stijepovića sa najnovijom opremom kojom Služba raspolaže, a uključuje moderna vozila, zaštitna odijela i opremu koja štite i od temperatura do 900 stepeni, kao i alate za intervencije tokom požara i saobraćajnih nesreća.

"Nabavka ovih sredstava značajno će olakšati rad pripadnicima Službe zaštite, a građanima Podgorice pružiti veći stepen bezbjednosti", saopšteno je. Čađenović je istakao da tokom ovog perioda pripadnici Službe zaštite u direktnoj komunikaciji rade na edukaciji građana kako bi preventivno djelovali uoči sezone požara. 

Podgorički vatrogasci su Vukoviću poručili da uprava Glavnog grada nastavi da se sa jednakom pažnjom kao i do sada odnosi prema Službi zaštite, a da će se oni postarati da svoj posao obave na najbolji mogući način i za dobro svih građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.