Ukidaju vlažne maramice, sadrže plastiku koja nije biorazgradiva
ilustracija

Odgovorne za 93 odsto zapušavanja kanalizacije

Ukidaju vlažne maramice, sadrže plastiku koja nije biorazgradiva

Vlažne maramice koje se koriste za brisanje ruku ili skidanje šminke mogu biti "izbirsane" u narednim dekadama jer sadrže plastiku koja nije biorazgradiva.

Proizvođači će stoga ili morati da razviju vlažne maramice bez plastike ili će potrošači ostati bez njih.

Istovremeno, one su odgovorne za 93 odsto zapušavanja kanalizacije u Velikoj Britaniji, pokazuju podaci britanskog vodovoda, prenosi Tanjug pozivajući se na BBC.

To je natjeralo proizvođače vlažnih maramica i vladu da se fokusiraju na ubjeđivanje potrošača da ih ne bacaju u WC šolje.

Radimo sa proizvođačima da na pakovanju jasno objasne ljudima kako da ih odlažu posle upotrebe, izjavio je portparol Ministarstva za životnu sredinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.