Uprava carina naplatila 61, 6 miliona eura za april
Ilustracija

Kontinuirani rast prihoda

Uprava carina naplatila 61, 6 miliona eura za april

Ukupno ostvarena naplata prihoda u aprilu 2018. godine iznosila je 61,6 miliona, čime je ostvaren rast prihoda od 9, 9 miliona ili 19.19% više u odnosu na isti period 2017.godine, navodi se u saopštenju Uprave carina.

"Prema strukturi naplaćenih prihoda dominira naplata PDV-a pri uvozu u iznosu od 42,5 miliona, gdje je ostvaren rast prihoda od 9 miliona ili 27,01% više nego u prethodnoj godini", saopšteno je iz Uprave carina. 

Po osnovu akcize naplaćeno je 16,7 miliona eura čime je ostvaren rast prihoda od 4,51% više nego u prethodnoj godini.

"Ostvarena naplata po osnovu carine (poreza na međunarodne trgovine i transakcije) iznosila je 2,1 miliona što je više za 9,33% u odnosu na isti period prosle godine.

Ostvarena naplata poreza na kafu iznosila je 160,58 hiljada eura dok su ostali prihodinaplaćeni u iznosu od 2, 87 hiljada eura", saopšteno je iz Uprave carina.

U odnosu na na dinamički plan budžeta za april, ostvareni neto prihodi su na nivou 119,84% ili 10 miliona eura više.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.