Njemački novinari juče posjetili NP Durmitor (FOTO)
Foto: NPCG

Doprinijeće boljoj promociji

Njemački novinari juče posjetili NP Durmitor (FOTO)

Novinari značajnih medijskih kuća iz Njemačke posjetili su NP Durmitor i imali priliku da pješače edukativnom stazom oko Crnog jezera, obiđu Centar za posjetioce u Upravnoj zgradi Nacionalnog parka, kao i da uživaju u pogledu s mosta na rijeci Tari.

„Imajući u vidu da tržište Njemačke spada u red primarnih emitivnih tržišta za Crnu Goru, posjeta predstavnika njemačkih medija je od velikog značaja za Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore jer će nesumnjivo doprinijeti povećanju vidljivosti i boljoj promociji ne samo NP Durmitor, već svih pet crnogorskih parkova kod njemačke javnosti“, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica tim povodom.

Glavni cilj posjete njemačkih medija koji broje više od 8 miliona čitalaca bilo je Primorje, ali su oni izrazili želju da posjete i crnogorske nacionalne parkove, saopštila je PR služba Nacionalnih parkova Crne Gore.

„Upravo nas raduje činjenica da su poslije turističke ponude Primorja, njemačkim novinarima na prvom mjestu crnogorski nacionalni parkovi, te su tokom ove studijske posjete boravili u NP Durmitor i NP Skadarsko jezero, prije posjete Žabljaku, i imali priliku da se upoznaju djelimično sa prirodnim ljepotama naših Parkova,“ kazao je Klica.

NovinariizNjemackeposjetiliNPDurmitor

Foto: NPCG

Gosti iz Njemačke, kako je informisao CIM ekspert u JPNPCG Thomas Woehrstein,  interesovali su se za turističku ponudu NP Durmitor i način njihovog finansiranja imajući u vidu da se 80% evropskih nacionalnih parkova finansira iz državnog budžeta. Takođe su bili zainteresovani za Projekat panoramskih puteva koji će povezati pet nacionalnih parkova u jednu turističku rutu.

Sljedeća posjeta predstavnika medija iz Njemačke posredstvom NTO CG, kako je istaknuto, planirana je početkom juna i obuhvatiće posjetu NP Durmitor, NP Skadarsko jezero i NP Lovćen.

Navedeno je da predstavnici renomiranih njemačkih medija u organizaciji njemačkog turoperatora „FTI Group", borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 6-10. maja. Riječ je o predstavnicima magazina „Focus” i „Clever Reisen”, regionalnih dnevih novina „Nürnberger Nachrichten”, „Westfälische Nachrichten” i „Frankfurter Neue Presse” i online medija „Zeit”, „Spiegel” i „Travelbook”.

Posjeta novinara iz Njemačke Nacionalnom parku Durmitor relizovana je 8. maja 2018. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.