Mej čestitala Đukanoviću: Hvala za solidarnost, nastavićemo da podržavamo CG
Tereza Mej

Mej čestitala Đukanoviću: Hvala za solidarnost, nastavićemo da podržavamo CG

Premijerska Velike Britanije Tereza Mej čestitala je Milu Đukanoviću izbor na dužnost predsjednika Crne Gore.

„Dok obilježavamo 140-tu godišnjicu diplomatskih odnosa između naših zemalja, radujem se daljem jačanju naših bilateralnih odnosa, kao i izgradnji saradnje u okviru NATO-a, gdje Crna Gora ima dragocjenu ulogu. Posebno sam zahvalna Crnoj Gori za solidarnost nakon incidenta u Salisburiju. Nadam se da će naše države nastaviti da rade zajedno protiv destabilizujućih ruskih akcija širom našeg kontinenta", navodi Mej u čestitki.

Ona je pozdravila snažnu posvećenost euroatlantskoj vokaciji Crne Gore.

"Ekonomske reforme, jačanje vladavine prava, borba protiv korupcije, i izgradnja snažnih i nezavisnih institucija vitalne su za budući prosperitet Crne Gore, kao i za vaš napredak u evropskim integracijama. Mi ćemo nastaviti da podržavamo Crnu Goru na tom putu.

Naš Samit za Zapadni Balkan u Londonu u julu je potvrda naše posvećenosti našim susjedima na Zapadnom Balkanu. To će biti prilika da unaprijedimo naše zajedničke ciljeve bezbjednosti, prosperiteta i demokratije širom regiona. Radujem se saradnji sa Vama u narednim mjesecima, dok radimo na pripremi Samita", poručila je britanska premijerka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.