Demokrate Pljevlja: Napravićemo šetalište od Guka do Dajevića Hana(VIDEO)
Foto: Demokrate Pljevlja

Građani će moći da pobjegnu od zagađenog vazduha

Demokrate Pljevlja: Napravićemo šetalište od Guka do Dajevića Hana(VIDEO)

Veliki broj stanovnika Pljevalja svakodnevno koristi put od Guka do Dajevića Hana, navode Demokrate Pljevlja. Međutim, kako oni smatraju, ta dionica za sada samo predstavlja praktično utabanu stazu, sa jedne strane, dok sa druge strane postoji put namijenjen prevoznim sredstvima, ali kojim idu i pješaci.

"S obzirom da je ta dionica iz bezbjednosnih razloga rizična, Demokrate smatraju da bi bilo neophodno napraviti trotar i šetalište na ovoj dionici. Prvi razlog je, kao što smo naveli,  bezbjednost prolaznika.  Drugi razlog je estetski, jer će uređeno šetalište kroz četinarsku šumu predstavljati sjajan ugođaj ljudima koji svakodnevno koriste ovu dionicu u rekreativne svrhe", saopštile su Demokrate.

Kako navode, izgradnja pješačke staze, odnosno šetališta omogućiće stanovnicima da pobjegnu od zagađenog vazduha i uživaju u ljepoti ovog mjesta. Kako su istakli, nakon što 27.maja preuzmu upravljanje pljevaljskom opštinom, uz šetalište će postaviti neophodni mobilijar i insaliraće rasvjetu, kako bi građani mogli da šetaju i u večernjim satima. Pored pomenutog sadržaja,  posataviće sprave za vježbanje i zabavu najmlađih posjetilaca ovog mjesta.

"Radićemo na tome da našim sugrađanima na svaki način stvorimo uslove za ljepši život u rodnom gradu. Zato, dođi kući, jer imamo plan, da od Pljevalja napravimo moderan grad", zaključili su.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.