Dmitrij Medvedev ponovo imenovan za premijera Rusije
Dmitrij Medvedev

Dmitrij Medvedev ponovo imenovan za premijera Rusije

Donji dom ruskog parlamenta, Državna Duma, izglasao je danas ponovno imenovanja Dmitrij Medvedeva za premijera države.

Od 433 poslanika Medvedeva je podržalo njih 374, a 56 je bilo protiv.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin juče je Medvedeva imenovao za mandatara za sastav nove vlade.

Putin je juče položio svečanu zakletvu i započeo novi mandat na čelu Rusije, a iz njegovog ureda u Kremlju je saopšteno da je neposredno nakon svečane inauguracije donjem domu ruskog parlamenta Dumi dostavio prijedlog s imenom novog premijera.

Putin se kao novi stari predsjednik ponovo odlučio za najbližeg saradnika Medvedeva kao mandatara za sastav buduće vlade.

Medvedev je obavljao premijersku funkciju od 2012. godine. Prije toga bio je predsjednik u četvorogodišnjem mandatu, dok je Putin bio na čelu vlade.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.