DEMOS

"Imenovanjem Pajovića, Đukanović ponovo kompromituje crnogorsku diplomatiju"

Imenovanjem Darka Pajovića, stručnjaka za vantjelesnu oplodnu, za novog crnogorskog diplomatu, ambasadora u Kini, potvrđene su indicije da se radi o obavezi iz aranžmana političke korupcije, navodi se u saopštenju DEMOS-a.

"Primarni akteri predstave su glavni manipulant crnogorske vlasti i Pajović koji je sa opozicionim mandatom dobijenim od građana spriječio demokratsku smjenu vlade DPS-a Mila Đukanovića u Skupštini.

Diplomatskoj oplodnji u laboratoriji političke korupcije je prethodilo nekoliko faza u kojima se ne znaju do kraja svi detalji iz  kuprprodajnog aranžmana. Ono što se zna jeste da su najprije  Pajović i određena lica iz njegove stranke spašavali  DPS vlast u Nikšiću i Podgorici, mjenjajući izbornu volju građana u tim gradovima", kažu iz DEMOS-a.

Zatim je kako dodaju, uslijedio politički skandal koji zajedno sa Pajovićem  i ostalim protagonistima  odlazi u  istoriju,  "kada je “opoziciona” Pozitivana na čelu sa svojim predsjednikom  odbranila vladu Mila Đukanovića".

"Za uzvrat, prethodno anonimnog člana Foruma 2010, zatim predsjednika Pozitivne, izvođači predstave su nagradili statusom predsjednika Skupštine, a sada i sa ambasadorskim mjestom", smatraju u DEMOS-u.

Stvari su, kako se dodaje u saopštenju "kao i mnoge druge koje se tiču korupcionaško – privatizovane države, ponovo sasvim ogoljene, sa više poruka".

"U ovom slučaju najvažnija je da Đukanović, za koga se vezuju u domaćoj i međunarodnoj javnosti korupcionaško-mafijaške afere, uredno izmiruje obaveze  posluzi iz raznih društvenih sfera. Od klijenata iz biznisa, novinarstva, preko kontrolisanih institucija sve do pokorno servilnih u državnim službama", saopšteno je.

Poslednjim ambasadorskim imenovanjem, "ovoga puta eklatantno nekompetentnog i po mnogima javno kompromitovanog lica" u DEMOS-u smatraju da Đukanović ponovo kompromituje crnogorsku diplomatiju, po definiciji ozbiljnu službu, dajući joj paradiplomatski karakter.   

"Uredno izmirenje obaveza prema zaslužnima u navedenom ambijentu predstavlja ujedno i dalje trajanje gazdinog konkursa za novu poslugu. Sve ide prema učinku, a za doprinos daljem  nastavaku zarobljenih institucija, kriminalizovanog društvenog ambijenta, privilegovanih pojedninaca i porodica van pravnog poretka, sve za trajanje nepromjenjive i nekontrolisane vlasti", zaključuje se u saopštenju.

  

    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.