Vojinović: Formiraćemo Garantni fond  i poboljšati poslovnu klimu
Jadranka Vojinović

Vojinović: Formiraćemo Garantni fond i poboljšati poslovnu klimu

Građanski savez za pomirenje će raskinuti sa praksom stalnog određivanja ogromnih nameta gradskim privrednicima i preduzetnicima čime se onemogućava njihovo poslovanje i dovodi do gubljenja radnih mjesta u gradskoj privredi, izjavila je danas Jadranka Vojinović, kandidatkinja za odbornicu ovog saveza.

“Uvažavajući činjenicu da Glavni grad ima izuzetno visoke komunalne takse, donijećemo odluku o njihovom smanjenju za 20 procenata, kao i o ukidanju određenih dažbina i procedura koje predstavljaju svojevrsne biznis barijere”, naglašava ona. 

Sve gradske odluke koje se tiču poslovnog ambijenta u Podgorici donosiće kako kaže, uz puno učešće preduzetnika i biznis sektora, kako bi njihov rad bio u službi unaprijeđenja biznis ambijenta, "a ne na usluzi otuđene partijske elite i privilegovanih biznismena bliskih DPS-u, kako je to sada slučaj". 

Vojinović kaže da će ulagati u postojeće biznis zone i u izgradnju novih, kreirajući kroz stimulativne mjere mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta.

“Kao konstituent nove gradske vlasti, iniciraćemo formiranje Garantnog fonda Glavnog grada i u prvoj godini obezbijediti 500.000,00 eura iz gradskog budžeta za podršku novim i postojećim preduzetnicima sa ciljem stvaranja uslova za nova zapošljavanja u Podgorici”, poručila je Vojinovićeva.

Ovaj iznos će narednih godina biti povećavan sa posebnim akcentom na zapošljavanje lica do 35 godina starosti. 

"U prvoj godini mandata nove gradske vlasti formiraćemo Preduzetnički centar Podgorice koji će asistirati u izradi biznis planova, pružati besplatne savjetodavne usluge za odnose sa finansijskim institucijama, pružati besplatne računovodstvene usluge prvih godinu dana za sva novoosnovana preduzeća, umrežavati preduzetnike i preduzeća, organizovati obuke iz domena upravljanja finansijama, pružati pravne savjete, davati preporuke za ustupanje opštinskih poslovnih prostora, donositi preporuke za subvencije kao i dodjelu sredstava iz garantnog fonda", navodi ona.

Uporedo sa razvojem Preduzetničkog centra ulagaćemo u nove biznis inkubatore, kako bi podržali novosnovana preduzeća i pomogli im u razvijanju pokrenutog biznisa.

“Nova radna mjesta i izgradnja atraktivnog poslovnog ambijenta za zapošljavanje naših sugrađana biće predmet naše stalne pažnje. Podgorica će biti grad novih šansi. Stvorićemo perspektivu za sve njene građane, a ne za privilegovane pojedince otuđene partijske elite”, zaključila je Jadranka Vojinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.