Socijaldemokrate će se zalagati  da stručnost bude glavni kriterijum prilikom zapošljavanja
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Predstavljanje izbornog programa

Socijaldemokrate će se zalagati da stručnost bude glavni kriterijum prilikom zapošljavanja

Socijaldemokrate će, uz veću transparentnost i otvorenost rada organa službi Glavnog grada, unapređenjem postojećih i upostavljanjem novih servisa gradske uprave i kvalitetnim kadrovskim potencijalom razvijati Podgoricu u skladu sa najboljim standarima i u interesu svih građana, poručeno je na predstavljanju izbornog programa liste “Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Podgoricu”, sa kojim će ta partija učestvovati na lokalnim izborima u Glavnom gradu zakazanim za 27. maj.

Nosilac liste “Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Podgoricu”, Đorđe Suhih, poručio je da je odgovorna i efikasna lokalna uprava jedan od osnovnih preduslova prosperiteta Glavnog grada.

„Lokalna administracija mora biti transparentna i u potpunosti otvorena prema građanima. Svakako da je ispunjenje jednog od naših obećanja na prethodnim lokalnim izborima, a to je formiranje Građanske kancelarije, ili Biroa za komunikaciju sa građanima, značajno unaprijedilo kvalitet neposrednog učešća građana u koncipiranju razvojnih politika i rješavanju komunalnih i drugih izazova u gradu“, istakao je Suhih.

Takođe je, kako smatra, taj servis poboljšao i efikasnost rada svih sekretarijata i službi u Glavnom gradu.

„Međutim, jedna od ključnih karika u sistemu efikasnog rada lokalne uprave je kvalitetno funkcionisanje mjesnih zajednica. Iako je, Skupština Glavnog grada, jednoglasno, nakon više od dvije decenije, donijela izmijenjenu Odluku o mjesnim zajednicama, u praksi su se pojavile neke nedoumice koje zahtjevaju još neka pojašnjenja i rješenja kako bi to zaživjelo u Glavnom radu“, naveo je Suhih.

sd393

Đorđe Suhih

Zbog toga će, kako je poručio, SD insistirati da se nakon izbora krene u proces konstituisanja mjesnih zajednica.

„Radićemo i na daljem poboljšanju informisanja građana o fazama i donošenja svih odluka koje su bitne za njihove interese - budžet, planska dokumenta programi i razvoj. Posebnu pažnju ćemo posvetiti stvaranju uslova da svi servisi i dokumenta lokalne uprave budu u adekvatnim formatima dostupni osobama sa invaliditetom“, rekao je Suhih.

Kandidat za odbornika na listi “Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Podgoricu”, Goran Petrović, rekao je da se ta partija zalaže da sistem lokalne samouprave postane dostupniji, efikasniji, ekonomičniji i jeftiniji servis za sve građane.

Prema njegovim riječima, u SD-u imaju namjeru da uspostave sistem u kome će profesionalne i stručne reference biti stručni kriterijumi prilikom zapošljavanja.

„Takav sistem će biti garant dobrih rezultata lokalne samouprave Glavnog grada u narednom periodu. Snažno ćemo se zalagati da lokalnu upravu čine obrazovani, kompetentni ljudi, koji će zajedničkim snagama raditi na ostvarenju istog cilja, a to je bolji standard svih građana Podgorice“, rekao je Petrović.

sd395

Goran Petrović

On je rekao da je SD u programu predvidio formiranje Fonda za talente i deficitarna zanimanja.

„Na godišnjem nivou izdvajaćemo određeni dio sredstava kojima će se pomagati studenti na studijskim programima, koji u kadrovskom smislu predstavljaju deficitarni kadar u Glavnom gradu. Njihova obaveza, nakon završenog fakulteta, će biti da stečena znanja implementiraju u radu gradske uprave i gradskih službi“, pojasnio je Petrović.

On je najavio da će SD kontinuirano organizovati edukaciju lokalnih službenika i namještenika i specijalističke obuke a sve u cilju, kako je naveom postizanja većeg nova njihovih znanja i vještina.

Kandidat za odbornika  Vuk Vukoslavčević, rekao je da se u toj partiji zalažu za formiranje posebne službe u okviru Glavnog grada, čiji će, kako je pojasnio, zadatak biti priprema i realizacija projekata koji se finansiraju iz evropskih fondova.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.