Ulcinjanin uhvaćen u Ostrosu sa šest sirijskih državljana
ilustracija

Krijumčarenje migranata iz Albanije

Ulcinjanin uhvaćen u Ostrosu sa šest sirijskih državljana

Službenici Centra bezbjednosti Bar su juče u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj,postupajući na osnovu operativinih podataka, u mjestu Ostros uhapsili Ulcinjanina K.M. (35) osumnjičenog za krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je naime juče, postupajući na osnovu operativnih podataka, na magistralnom putu Ulcinj – Ostros, kontrolisala vozilo marke „VW Passat“ ulcinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao K.M. (35) iz Ulcinja, dok se u vozilu nalazilo šest sirijskih državljana – migranata, dva muškarca, jedna žena i troje djece, a koji nisu posjedovali lična dokumenta.

Policija sumnja da je K.M.  po unaprijed postignutom dogovoru sa sirijskim državljanima na teritoriji Albanije, za iznos od 200 eura, imao namjeru da šest sirijskih državljana preveze iz Sukobina do Podgorice koristeći putni pravac preko Ostrosa.

"On je, sumnja se, sirijske državljane, dok su se dogovarali u Albaniji, uputio da pređu državnu granicu sa Crnom Gorom iz Albanije nelegalno odnosno van graničnog prelaza Murićani – Sukobin, što su oni i uradili. K.M. ih je, sumnja se, potom sačekao u mjestu Sukobin i iz koristoljublja za navedeni novčani iznos imao je namjeru da ih iz Sukobina preveze do Podgorice koristeći putni pravac preko Ostrosa", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Sirijski državljani su predati inspektoru za strance OB Ulcinj radi daljeg postupanja.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju je naložio da se K.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Tužilac će takođe uzeti izjavu i od navedenih sirijskih državljana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.