URA: Stvorićemo uslove za ponovno pokretanje proizvodnje flaširane vode u Rožajama
Fabrika vode

URA: Stvorićemo uslove za ponovno pokretanje proizvodnje flaširane vode u Rožajama

Crna Gora uveze 40 miliona litara vode na godišnjem nivou a Rožaje je jedan od gradova na sjeveru zemlje koji raspolaže velikim vodenim resursima, ali je upitan odnos države i te opštine prema vodi kao vrijednom daru prirode, saopštili su predstavnici izborne liste URA u Rožajama – Rožaje naša kuća!

Kažu da je nekadašnja fabrika vode u Rožajama zapošljavala oko 140 radnika a danas je samo još jedna objekat koji je pod ključem.

“URA je pripremila projekat da ponovo pokrene proizvodnju u fabrici vode. Neophodno je u saradni sa IRF (Investiciono razvojnim fondom) omogućiti povoljnije kredite i stvaranje ambijenta za pokretanje biznisa. Država mora izjednačiti uslove za sve u industriji proizvodnje vode kako prilikom uvoza i izvoza tako i na domaćem tržitu”, naveli su oni.

Tvrde i da URA ima plan kako u kratkoročnom periodu pokrenuti proizvodnju flaširane vode za potrebe domaćeg tržišta, sa konačnim ciljem kako bi se stvorili uslovi za izvoz flaširane domaće vode u zemlje regiona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.