Opština BP će  ,,Mesopromet“ osloboditi poreza i komunalija
Foto:Opština BP

Opština BP će ,,Mesopromet“ osloboditi poreza i komunalija

Na Ekonomskom savjetu Opštine Bijelo Polje, predsjednik Opštine, Petar Smolović informisao je Savjet da će predložiti Skupštini opštine da kompanija Mesopromet bude oslobođena opštinskih poreza i dažbina, kao i komunalnih taksi za izgradnju objekta.

Ekonomski savjet je, kako je saopšteno, jednoglasno podržao ovaj prijedlog Smolovića.

Na prvoj narednoj sjednici lokalnog parlamenta  odbornici će se izjasniti o ovom prijedlogu predsjednika Opštine.

Podsjetimo, u ogromnom požaru koji je izbio 30.aprila vatra je progutala oko 10 000 m2 poslovnog prostora kompanije Mesopromet Franca. Šteta se mjeri desetinama miliona eura. Pomoć kompaniji pružiće brojne lokalne i državne institucije a formiran je i Radni tim koji će raditi na saniranju štete od požara.

5ae890ae02d440ae8ef658e10a0a0a6731699022102166981485940463714609711278981120npreviewOrg

Foto:Kodex

Direktor kompanije Hilmija Franca kazao je ranije da je pobjednik jer niko nije stradao. 

"Zadesila nas je velika nesreća, ali u nesreći ima i sreće, pa se nadam da ćemo izaći kao pobjednici iz svega ovoga i pregaziti ovu situaciju. Ono što je najbitnije – nemamo povrijeđenih, niti nastradalih ljudi, svi smo zdravo i dobro, kako radnici, tako i moja familija", rekao je Franca u izjavi Vikend Novinama. Radi se na raščišćavanju požarišta a biće srušeno do 90% fabrike.

Uzork požara se utvrđuje. Franca je kazao da u istragu ne želi da se miješa.

“To je velika fabrika, kao što sam rekao, obuhvata desetak hiljada kvadrata, ima na stotine mašina i jedinica opreme. Nijesmo imali nikakva saznanja o neispravnosti, normalno smo radili. Imamo sve dozvole i protivpožarne jedinice, ništa nije ukazivalo da može da dođe do ovakve havarije, ali i to se dešava”, kazao je on.Fabrika je osigurana a osiguranje pokriva 50 odsto ukupne štete. Franca je zahvalan na podršci koja stiže sa svih strana i vjeruje da će izgraditi još bolju fabriku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.