Peročević:  Izgradićemo prijeko potrebni novi vrtić na Topolici
Mustafa Peročević

Obezbijediće veći broj radnih mjesta

Peročević: Izgradićemo prijeko potrebni novi vrtić na Topolici

Socijaldemokrate smatraju da je kvalitetno obrazovanje sigurna investicija u budućnost i prepoznaju unaprijeđenje obrazovanja kao jedan od prioritetnih zadataka u cilju dinamičnog ekonomskog razvoja. Kako oni navode, društvo zasnovano na znanju obezbijediće kvalitetniji život i veći broj radnih mjesta. S toga smatraju da je neophodno da lokalna samouprava, u saradnji sa nadležnim ministarstvom, preduzme neophodne mjere kako bi se obrazovanje u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Baru podiglo na još viši nivo, kako u infrastrukturnom, tako i u kadrovskom smislu.

"Stoga, obezbijedićemo izgradnju prijeko potrebnog novog vrtića na Topolici i rekonstruisaćemo postojeće na području opštine. Pored toga, takođe u saradnji sa nadležnim Ministarstvom prosvjete, izdvojićemo značajna sredstva za poboljšanje infrastrukture u osnovnim i srednjim školama i Domu učenika u Baru, kako bismo podigli nivo kvaliteta u pogledu funkcionisanja tih školskih ustanova i obezbijedili našim učenicima još bolje uslove za školovanje", saopštio je Mustafa Peročević, kandidat za odbornika na listi “Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”.

Kako je naveo, osnovni cilj Socijaldemokrata kada je riječ o obrazovanju, jeste da učenici svih vrtića, kako onih na Topolici, tako i onih u Polju, Šušanju ili Sutomoru, i učenici svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Bar, kako “Blažo Jokov Orlandić” i “Jugoslavije” na Topolici, tako i “Srbije” u Starom Baru, “Kekec” u Sutomoru, “Mrkojevića” u Pečuricama, “Anta Đedovića” u Šušanju, “Jovana Tomaševića” u Virpazaru, “Đerđ Kastrioti Skenderbega” u Ostrosu, “Meksika” u Čelugi, imaju podjednako dobre infrastrukturne i kadrovske uslove za razvoj i školovanje.

"Dakle, i unaprijeđenje obrazovanja u Baru je u skladu sa našom politikom ravnomjernog razvoja svakog dijela naše opštine, što čini okosnicu ključnog programskog principa SD Bar - ubrzanog ekonomskog razvoja, kome težimo. Dosljedno za razvoj, obrazovanje i znanje! Zaokruži broj 8", zaključio je Peročević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.