Tramp čestitao Putinu na novom šestogodišnjem mandatu
Donald Tramp i Vladimir Putin

Izborna pobjeda na predsjedničkim izborima

Tramp čestitao Putinu na novom šestogodišnjem mandatu

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp čestitao je Vladimiru Putinu na inauguraciji i četvrtom mandatu predsjednika Ruske Federacije.

“Predsjednik Tramp čestita Putinu i nada se da će uskoro doći vrijeme za izgradnju dobrih američko-ruskih odnosa“, kazala je portparolka Bijele kuće Sarah Sanders.

Tramp je ranije u telefonskom razgovoru Putinu i direktno čestitao na izbornoj pobjedi na predsjedničkim izborima koji su održani u martu ove godine, prenosi Anadolija.

Putin je juče položio svečanu zakletvu i preuzeo četvrti šestogodišnji mandat na čelu Rusije. Svečanoj inauguraciji prethodili su masovni protesti proteklog vikenda na kojima je ruska policija privela nekoliko hiljada demonstranata, uključujući i opozicionara Alekseja Navaljnija.

Na pitanje da prokomentariše ta privođenja, portparolka Bijele kuće Sanders je kazala da SAD vjeruje da svako ima pravo da slobodno izražava svoje mišljenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.