Poslanica DFa: Cijela Vlada za godinu ne može pojesti ni jednu njegušku pršutu
ilustracija

Smetaju im ministri islamske vjere

Poslanica DFa: Cijela Vlada za godinu ne može pojesti ni jednu njegušku pršutu

Poslanici Demokratskog fronta Marini Jočić nedavno je zasmetao broj ministara islamske vjere u Vladi Crne Gore. Dvadesetak dana pred lokalne izbore u glavnom gradu i 10 crnogorskih opština uključila se komentarima u, po pripadnike islamske vjere, pogrdnu prepisku na Fejsbuk stranici, prenosi Pobjeda.

Ova uvredljiva ,,debata“ počela je ciničnim pitanjem jednog od učesnika: „POMOĆ... ZNA LI NEKO KAKO SE ZOVE MINISTAR OBRAZOVANJA... MINISTAR POLICIJE... MINISTAR ZDRAVLJA ... DIREKTOR ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE... DIREKTOR FONDA ZDRAVLJA... SEF PORTIRA U KOMUNALNOM... CISTO INFORMATIVNO“.

Da ne bi bilo dilema na šta je ciljao, isti učesnik „otkrio je“ veoma brzo: „Sljedeća sjednica Vlade CG biće održana u Begovoj džamiji“, aludirajući upravo na ministre i članove Vlade islamske vjere.

Zatim se uključila poslanica Demokratskog fronta Marina Jočić i uz virtuelne osmijehe napisala: „Kažu da cijela Vlada za godinu ne može pojesti ni jednu njegušku pršutu“.

Njen sagovornik joj je odgovorio: „Znaju da je svinjska, goveđa im skuplja...“

5af0d82c82bc4eb3a3ad57030a0a0a640805jocicprepiskapreviewOrg1

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalsita Nikola Gegaj za Pobjedu kaže da ovo nije prvi put da poslanica Demokratskog fronta na svom Fejsbuk profilu vrijeđa manjinske narode u Crnoj Gori.

- Loše je što se niko od njenih partijskih šefova, ni tada ni sada, nije ogradio od ovakvih istupa. Ovakve izjave vrijeđaju vjerska i nacionalna osjećanja građana Crne Gore i pokazuju maksimalnu nepodnošljivost i neuvažavanje prema manjinskim narodima - kazao je Gegaj.

On smatra da se svi koji se bave javnim poslom moraju prilagoditi demokratskim vrijednostima i njegovati kulturan dijalog.

- Izjava gospođe Jočić zaslužuje svaku osudu, ne samo predstavnika manjinskih naroda i političkih subjekata, nego i civilnog sektora i međunarodnog faktora, kaže Gegaj.

On naglašava da „zabrinjava činjenica da izjava dolazi od predstavnika najjačeg opozicionog političkog subjekta oko koga se okupljaju i pojedine građanske partije, koji je po težnji alternativa postojećoj vlasti u Crnoj Gori“.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.