Njemačka primarno tržište za CG, sve više dolazaka
Crno jezero, Foto: Kodex

Ohrabruje prošlogodišnja posjećenost

Njemačka primarno tržište za CG, sve više dolazaka

Njemačka spada u red primarnih emitivnih tržišta za Crnu Goru, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić i dodala da ohrabruje prošlogodišnji napredak po pitanju broja turista i noćenja iz te države.

Radak Kukavićić se danas sastala sa predstavnicima renomiranih njemačkih medija koji borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori u organizaciji njemačkog turoperatora FTI Group.

Riječ je o predstavnicima magazina Focus i Clever Reisen, regionalnih dnevih novina Nurnberger Nachrichten, Westfalische Nachrichten i Frankfurter Neue Presse i online medija Zeit, Spiegel i Travelbook.

„Novinari su se interesovali za trendove koje Crna Gora bilježi kada je u pitanju posjeta turista iz Njemačke, razvoj crnogorskog turizma tokom posljednjih nekoliko godina i planove za naredni period“, navodi se u saopštenju NTO, prenosi Rtcg.

Radak Kukavičić je novinare upoznala sa strateškim opredijeljenjem za privlačenjem većeg broja njemačkih turista, s obzirom da tržište Njemačke spada u red primarnih emitivnih tržišta za Crnu Goru.

Ona je navela da ohrabruje ostvareni napredak tokom prošle godine, kada je zabilježen rast broja njemačkih turista od oko 14 odsto i noćenja od oko 11 odsto u odnosu na 2016.

Radak Kukavičić je kazala da interesovanje njemačkih turista za Crnu Goru, prema podacima turističkih agencija, i dalje raste, što su pokazali nastupi na sajmovima u Minhenu i Berlinu.

Pored FTI Group, koja je organizator posjete, turoperatori koji ove godine u svojim katalozima nude aranžmane za Crnu Goru su ITS, TUI, Misir Reisen i Mac Sun.

Posjeta je realizovana u saradnji sa nacionalnim avioprevoznikom Montenegro Airlines-om (MA), koji će tokom ove ljetnje sezone povezivati Crnu Goru sa četiri njemačka grada - Frankfurtom, Dizeldorfom, Minhenom i Lajpcigom.

Iz NTO su podsjetili da je MA u četvrtak počeo redovan saobraćaj ka novim destinacijama - Lajpcigu i Minhenu.

Letovi ka tim destinacijama će se obavljati dva puta sedmično i to četvrtkom i nedjeljom sve do 28. oktobra.

Tokom posjete novinari će boraviti u hotelima Iberostar Bellevue, Park i Regent Porto Montenegro i obići će Budvu, Kotor, Cetinje, Njeguše, Skadarsko jezero i nacionalne parkove Lovćen, Durmitor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.