Šta se desilo sa princezom Dubaija nakon pokušaja bjekstva? (VIDEO)
Latifa bin Muhamed al Maktum

Niko ne zna gdje se nalazi

Šta se desilo sa princezom Dubaija nakon pokušaja bjekstva? (VIDEO)

Princeza Latifa bin Muhamed al Maktum, ćerka šeika al Maktuma prema posljednjim saznanjima pokušala je u martu da „pobjegne“ iz zemlje, ali bliski izvori kažu da se silom vratila nazad. Međutim, niko ne zna gdje se nalazi, kao i da li je bezbjedna.

Organizacija “Human Rights Watch“ kaže da vlast ne daje vjerodostojne podatke o tome gdje se tridesetdvogodišnja princeza nalazi i da je silom nestala iz svjetla javnosti. 

Latifa je u martu objavila video u kojem je izjavila da namjerava da napusti zemlju i da je ovaj čin „početak borbe za njen život, njenu slobodu“. Zanimljivo je da je njena starija sestra Šemsa uspjela još 2000. godine da pobjegne za Veliku Britaniju dok je bila na odmoru. Dva mjeseca je bila tamo dok je nijesu pronašli, drogirali i vratili kući kako se ne bi opirala. Potom su je držali zatočenu mjesecima dok Latifa nekako nije proturila telefon do nje. Šemsa je nakon toga kontaktirala britanske novinare koji su ovu priču objavili u svojim medijima. 

Princeza je tvrdila da je posljednje tri godine zatočena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da su joj doktori davali droge kako ne bi izazivala probleme i reagovala. A ono što se uklapa u tu priču jeste da je mlada princeza u sjenci javnosti već posljednje tri godine.

Njoj je u bjekstvu navodno pomogao prijatelj, francuski biznismen koji joj je ustupio jahtu, a 4. marta se nalazila na 80 kilometara od Indije, kada su je navodno vratili nazad. U aprilu je Latifa viđena u UAE, a bliski izvori su potvrdili da je princeza „živa i zdrava u krugu svoje porodice“. 

Kako tvrdi organizacija za ljudska prava, jahtu su zaustavile indijske vlasti koje su prije toga kontaktirali iz UAE. Njen prijatelj je poslije svjedočio da su nasilno upali na jahtu i sve vrijeme na engleskom vikali „Gde je Latifa?!“ sa oružjem u rukama i na silu je odvukli. 

Štaviše, 22. marta najbolja Latifina prijateljica dobila je obavještenje od nadležnih da napusti zemlju, nakon čega se vratila u rodnu Finsku. Ona kaže da za Latifu nije čula posljednja dva mjeseca, prenosi B92. 

“Vlasti UAE moraju odmah da otkriju gdje se Latifa nalazi, da potvrde u kakvoj se situaciji nalazi, da joj dozvole da ima kontakt sa spoljnim svijetom“, rekla je direktorka organizacije za ljudska prava "Human Rights Watch" Sara Gujson.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.