Ministarstvo sporta renoviralo još jednu školsku salu u Ulcinju (FOTO)
Foto: Ministarstvo sporta

Kvalitetniji uslovi za bavljanje sportom

Ministarstvo sporta renoviralo još jednu školsku salu u Ulcinju (FOTO)

Školska sportska sala JU OŠ ,,Maršal Tito” u Ulcinju, još jedan je u nizu renoviranih sportskih infrastrukturnih objekata, u čiju je rekonstrukciju i adaptaciju Ministarstvo sporta uložilo 34.800,00 eura.

Ugovor o sufinansiranju sanacije, rekonstrukcije i adaptacije te fiskluturne sale potpisali su oktobra prošle godine, direktor škole Arben Lunjić i ministar sporta Nikola Janović, koji ju je danas i simbolično otvorio.

Obilazeći salu sa saradnicima, rukovodstvom Opštine i škole, ministar Nikola Janović je kazao da je adekvatna sportska infrastruktura, preduslov za razvoj i rekreativnog i profesionalnog sporta i podsjetio da Ministarstvo sporta od osnivanja sarađuje sa lokalnim samoupravama, te da je u sportsku infrastrukturu, do sada u kontinuitetu uložilo više od pola miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Janović je poručio, da kao Ministarstvo sporta čine sve što je u njihovoj moći da djeci obezbijede što kvalitetnije uslove za bavljanje sportom.

U prilog tome je, kako je kazao, još jedna renovirana fiskulturna sala u koju je, uz podršku Vlade Crne Gore, Ministarstvo sporta investiralo gotovo 35 hiljada eura.

,,Budućnost crnogorskog sporta stanuje u ovim malim fiskulturnim salama, u kojima su oduvijek sazrijevali naši veliki sportisti – kazao je ministar sporta, zadovoljan što su Opština i uprava škole, ispoštovali ugovorom dogovorene rokove.

Kako je navedeno, učenici su u čast otvaranja sale, demonstrirali stečeno znanje u taekvondou, nakon čega je ministar ozvaničio finale školskog takmičenja u stonom tenisu.Direktor JU OŠ Arben Lunjić, saopštio je da su svi radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale opravdali tu vrijednu investiciju Ministarstva sporta, te da je sala dobila sasvim novi izgled i funkciju, na zadovoljstvo učenika, škole i sportskih klubova iz Ulcinja. Demontirani su, kako je kazao, stari unutrašnji zidovi sale i urađeni novi, renovirane elektro instalacije i ventilacioni odvodi, nove svlačionice, kupaonice, kanalizaciona i vodovodna mreža.

GetImage1

Foto:Ministarstvo sporta

Otvaranju sale, prethodio je sastanak u Opštini Ulcinj, na kojem je ocijenjeno da je renoviranje školske fiskulturne sale mali projekat, ali od velikog značaja za Ulcinj.

Aktuelni predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, zahvalio je ministru sporta Nikoli Janoviću na dosadašnjoj saradnji i izdašnoj podršci Ministarstva sporta u rekonstrukciji ulcinjske fiskluturne sale, koja će, uvjeren je, u narednom periodu, doprinijeti afirmaciji školskog i klupskog sporta u Ulcinju i biti u funkciji promocije i razvoja ulcinjskog turizma. Cungu je takodje kazao, da Opština uveliko radi na izradi projektne dokumentacije za izgradnju gradskog fudbalskog stadiona i sportskog centra na Velikoj plaži.

Podrška ministarstva, zaključeno je, nije izostala ni na ovogodišnjem Konkursu sa sufinansiranje sportskih subjekata, na kojem je Ministarstvo sporta od sedam prijevljenih, podržalo četiri ulcinjska sportska kluba u košarci, rukometu, odbojci i atletici, sa ukupno 8 hiljada eura, kao ni u organizaciji medjunarodnog teniskog takmičenja - Davis Cupa, održanog prošlog mjeseca u Ulcinju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.