Prelević: Solidarnost i humanost su osnov stabilnog i zdravog društva
Foto: Omladina Socijaldemokrata Glavnog grada

Podrška najugroženijima

Prelević: Solidarnost i humanost su osnov stabilnog i zdravog društva

Omladina Socijaldemokrata Glavnog grada organizovala je akciju pod nazivom “Omladina je Spremna da Doprinese” , gdje su tokom prethodnih dana omladinci prikupili odjeću i obuću i donirali je danas Crvenom krstu Crne Gore, a u susret obilježavanju Svjetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

„Ovim simboličnim činom, mladi SD-a Podgorice željeli su da ukažu na važnost pružanja podrške našim najugroženijim sugrađanima. Ovo je bila i prilika da predstavnici Omladine SD-a Podgorice (predsjednik Aleksa Prelević, potpredsjednice Majda Šabotić i Katarina Ivanović, sekretar Dragiša Damjanović) i generalna sekretarka Omladine SDCG Elida Korać, razgovaraju sa  koordinatorkom za mlade Crvenog krsta, Jelenom Šofranac i o postavljanju novih kontejnera za polovnu garderobu na nekoliko lokacija u Glavnom gradu“, saopštila je Omladina Socijaldemokrata Glavnog grada.

Nažalost, kako navode, ideja koja je prvobitno naišla na odlične reakcije, nije zaživjela jer se u prethodnom periodu pojedini građani nijesu savjesno i odgovorno odnosili prema ovim objektima.

„Međutim,  navedena negativna iskustva ne smiju nas kao društveno odgovorne ljude obeshrabriti u realizaciji i poboljšanju ovog projekta. Zato je jedan od predloga OSD-a, što je definisano i u izbornom programu za podgoričke izbore, da ovi kontejneri ubuduće budu pod mjerama većeg nadzora, uz mogućnost i video nadzora.“, saopštili su.

Mladi SD-a su takođe tokom sastanka razgovarali i na temu neophodnosti poboljšanja podrške hraniteljskim porodicama i djeci koja u njima žive, kao i samohranim roditeljima.

“Briga za najugroženije i socijalno odgovoran odnos, koji podrazumijeva visok stepen solidarnosti i humanosti, osnov su stabilnog i zdravog društva. Ova aktivnost samo je jedna od mnogih kojom pokazujemo da smo našom politikom i dosljednim djelovanjem okrenuti jačanju sistema socijalne zaštite. Naša društvena obaveza je da kroz saradnju pružimo pomoć onima kojima je neophodna i podstaknemo ostale ljude dobre volje da učine isto’’, istakao je predsjednik Omladine SD-a Glavnog grada Aleksa Prelević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.