Demokrate Kolašin: Uredićemo gradski trg, postaviti pametne klupe (VIDEO)
Foto: Demokrate Kolašin

Napaja se solarnom energijom

Demokrate Kolašin: Uredićemo gradski trg, postaviti pametne klupe (VIDEO)

Glavni gradski trg, Trg boraca, koji se nalazi u samom centru, kako su saopštile Demokrate, je simbol grada Kolašina. Oduvijek na tom mjestu, oko donjeg i gornjeg gradskog trga, odvijao se društveni život Kolašina. I zato smatraju da je potrebno da se cjelokupni trg dodatno uredi, obnovi i opremi, kako bi ga svi građani Kolašina, kako djeca, tako i stariji, rado posjećivali.

"Na Gornjem gradskom trgu postavićemo pametne klupe, koje će dati novu vrijednost postojećem sadržaju. Pametne klupe predstavlju moderni urbani mobilijar. Riječ je o ekološki prihvatljivom modelu, jer se klupa napaja solarnom energijom", saopštile su Demokrate.

Kako navode, pametna klupa pruža mogućnost besplatnog punjenja mobilnih uređaja putem ugrađenih kablova, USB ulaza i bežičnih punjača. Osim toga, pametna klupa sakuplja podatke o količini ugljen-dioksida, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju.

"Na donjem gradskom trgu, na mjestima gdje za to postoji mogućnost, adaptiraćemo park za najmlađe i osvježiti ga sadržajima za djecu. Takođe, napravićemo pješačke staze, postaviti pametne klupe, a u želji da oplemenimo postojeći sadržaj posadićemo nisko i visoko rastinje", saopštili su.

Demokrate će, kako navode, nakon 27.maja činiti sve za Kolašin, Kolašinke i Kolašince, jer će raditi, kao što to čine i u opštinama u kojima su dio vlasti,  savjesno, odgovorno i domaćinski za ljepši Kolašin, i ljepši život građana.

"Iz tog razloga, dođi kući, jer imamo plan da za tebe i sve nas, od Kolašina napravimo moderan grad", zaključile su Demokrate.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.