Herceg Novom nagrada „Zlatno turističko srce“

Međunarodno priznanje

Herceg Novom nagrada „Zlatno turističko srce“

Opština Herceg Novi dobitnik je međunarodnog priznanja iz oblasti turizma i ugostiteljstva „Zlatno turističko srce“ za gostoljubivost, koje dodjeljuje Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva „Sacen international“.

Nagradu je u subotu primio potpredsjednik Opštine Miloš Konjević na ceremoniji dodjele priznanja „Turistički oskar - Zlatno turističko srce Mediterana i jugoistočne Evrope 2017“ i otvaranja turističke sezone u beogradskoj Skadarliji.

Herceg Novom je pripalo priznanje za šampiona gostoljubivosti Mediterana i Jugoistočne Evrope, a odluku je žiri donio jednoglasno.

Konjević se zahvalio na priznanju, ističući da je velika čast i zadovoljstvo primiti jednu ovakvu nagradu.

„Velika mi je čast da u srcu starog Beograda primim priznanje da smo najbolji domaćini, od jedne velike organizacije kao što je „Sacen international“. Ovo je podsticaj da još bolje radimo i unapređujemo turističku ponudu našeg grada, rekao je Konjević.

Nagrada je dodijeljena u okviru turističke akcije „Biramo najuspešnije u turizmu Mediterana i Jugoistočne  Evrope 2017”. Međunarodna turistička patrola „Sacen international-a“ obišla je države Mediterana i Jugoistočne Evrope, te prema svojim utiscima ocijenila turističke sezonu u 2017. godini.

Pored kategorije šampion gostoljubivosti, uručene su nagrade u još 11 kategorija. Prema odluci žirija, najbolja turistička destinacija na Mediteranu i u Jugoistočnog Evropi je Grčka, šampion kulturnog turizma je grad Dubrovnik, a biznis turizma Beograd, najbolja turistička agencija za prodaju avio karata je „Fly fly travel“, Vojvodina je šampion gastro turizma, u oblasti obrazovanja nagrada je pripala beogradskoj Visokoj hotelijerskoj školi, partner godine je Inokasan Turska, ličnost godine je Nada Jovanović iz Turističke organizacije Republike Srpske, „Internacionalni vitez kulinarstva“ je Dragica Lukin iz Umaga, restoran godine je „Arena“, a specijalno priznanje za zdravstveni turizam dobila je Banja Koviljača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.