Ljekari uklonili pacijentkinji tumor težak 60kg (FOTO)
Foto: Ilustracija

Rastao 4 i po kilograma sedmično

Ljekari uklonili pacijentkinji tumor težak 60kg (FOTO)

Tim hirurga uklonio je tumor jajnika težak skoro 60 kilograma 38-godišnjoj pacijentkinji iz Konektikata.

Pacijentkinja, koja je željela ostati anonimna, navela je da je tumor počeo da raste u novembru prošle godine i da je rastao četiri i po kilograma sedmično.

Tim stručnjaka, koji je uključivao 12 hirurga, uspješno je otklonio tumor operacijom koja je trajala pet sati u Konektikatu.

"Tumor smo uklonili iz lijevog jajnika. Ovakvi tumori su inače rijetki. U cijelom svijetu je možda uklonjeno 10 do 20 tumora ove veličine", istakao je ginekolog i vodeći hirurg operacije Van Andikjan.

screenshot1

Doktori su uklonili i lijevi jajnik, jajovod, kao i peritonealno tkivo. Kako je u pitanju bio benigni tumor, nije se dalje širio, ali je bilo brojnih komplikacija, prenosi Avaz.

"Kada sam prvi put primio ovu pacijentkinju, imala je 160 kilograma. Nije mogla da hoda. Osjetio sam strah u njenim očima, bila je bez nade, jer je posjetila nekoliko doktora koji nijesu uspjeli da joj pomognu", dodaje Andikjan.

Najveći tumor ikada izvađen iz ljudskog organizma iznosio je 137 kilograma. Operacija je obavljena 1991. godine u bolnici Stenford.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.