Uz ove recepte ćete zaboraviti na migrene i glavobolju
Foto: Ilustracija

Prirodna rješenja koja ublažavaju bolove

Uz ove recepte ćete zaboraviti na migrene i glavobolju

Napadi migrena i glavobolja su noćna mora za mnoge, znak da ste pod stresom i da vam je potreban odmor. Osim lijekova, postoje i prirodna rješenja koja vam itekako mogu ublažiti bolove.

Disanje

Kad osjetite da počinje glavobolja lezite, zatvorite oči i svjesno počnite da se opuštate. Pritom polako i duboko dišite. Praktikujte ovu jednostavnu tehniku disanja što češće i primijetićete da se vaše glavobolje sve rjeđe pojavljuju.

Akupresura

Kažiprstom pritisnite tačku trećeg oka, tačno između obrva i zadržite pritisak oko 1 minuta. Pritom duboko dišite.

Izbacite vino i sir

Smanjite konzumaciju alkohola i kafe, izbacite vino i sir. Konzumirajte namirnice koje obiluju vodom - jedite krastavce, kupus, tikvice, patlidžan, lubenicu, pomoroandže, jagode.

Sok od grožđa

Istraživanja su pokazala da svježi sok od grožđa ublažava glavobolju. Uzmite svježe grožđe, izmiksajte u blenderu sa malo vode i imaćete djelotvoran napitak protiv migrene.

Orašasti plodovi

Orah, badem, indijski oraščić, pistaći i lješnik treba da budu što češće na vašem jelovniku ako imate migrene. Svi orašasti plodovi djeluju tako da ublažavaju trenutne bolove, a i smanjuju rizik od pojave novih. Većina orašastih plodova sadrži salicin koji djeluje kao prirodan analgetik, prenose Nezavisne novine.

Nadoknadite magnezijum

Osobe koje se žale na glavobolje i migrenu često imaju manjak magnezija. Zato jedite hranu kao što su banana, čia sjemenke, tofu, brokoli, bundeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.