Vrtić upozorio roditelje: Sva dugovanja će naplatiti izvršitelj
Ilustracija

Vrtić upozorio roditelje: Sva dugovanja će naplatiti izvršitelj

Javna predškolska ustanova “Đina Vrbica” obavještenjem na oglasnim tablama vrtića upozorila je još jednom roditelje da izmire dugovanja, jer se u junu, uoči ljetnjeg raspusta, podvlači crta za školsku 2017/2018. godinu.

Oni su istakli da su kontrolom utvrdili da veliki broj roditelja duguje za ishranu djece po nekoliko mjeseci. U obavještenju uprava ustanove navodi da će preduzeti određene mjere kako bi naplatili dugovanja.

“Uprava će dostaviti imena roditelja koji duguju sa iznosom duga izvršitelju na prinudnu naplatu”, piše u opomeni na oglasnoj tabli. U JPU “Đina Vrbica” nemaju tačan podatak koliko roditelji duguju.

Vaspitači i medicinske sestre svakodnevno opominju roditelje da izmire obaveze, jer pojedinima se nakupio dug i do 300 eura.

Direktor JPU “Đina Vrbica” Vuk Stanišić kazao je da nemaju tačnu informaciju o dugovanjima, jer prelaze na novi program koji se još usklađuje.

“Dugovi roditelja nijesu veliki s obzirom na to da u ustanovi imamo 4.500 polaznika”, istakao je Stanišić.

U vaspitnim jedinicama roditelji redovno dobijaju upozorenja da izmire svoje obaveze prema ustanovi. Neki se ogluše o njih, a neki plate boravak djece u vrtiću. Međutim, ima i onih koji na stotine eura duguju.

“Dug koji je bio manji od 300 eura imao je samo jedan roditelj. Nakon pismene opomene koje smo mu poslali dug je izmiren”, tvrdi Stanišić.

Uprava JPU “Đina Vrbica” do sada nikada sudskim putem nije potražiala sredstva od roditelja.

 

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.