Ženki rase vučjak i štenetu  pucali u glavu (FOTO)
Foto:Privatna arhiva

Incident u Bijelom Polju

Ženki rase vučjak i štenetu pucali u glavu (FOTO)

Prije deseatak dana u Bijelom Polju upucan je porodični pas i ranjeno štene rase njemački ovčar dok su se igrali na imanju svojih vlasnika. Vlasnici, koji su kontaktirali našu redakciju, tvrde da je u pitanju zločin iz obijesti jer psi nisu bili agresivni.

Incident se, naime, dogodio u nedelju 22. aprila u bjelopoljskom naselju Rakonje, kada je porodici Konatar, hicima iz kako se pretpostavlja lovačke puške, ubijen pas rase vučjak i ranjeno štene.

Ženki staroj 3 godine je više hitaca ispaljeno u glavu a petomjesečno štene je takođe zadobilo teške povrede glave i trajna oštećena.

IMG20180422205153Foto:Privatna arhiva

Pucnje je, kako su nam ispričali vlasnici, u popodnevnim satima čuo i jedan komšija a vlasnici, nakon što se psi nisu pojavili nakon dozivanja, su pošli da ih traže.

Posle kraće pretrage, našli su ih u krvi. Kako je za Kodex ispričao Bogoljub Konatar, odmah su pozvali policiju i veterinarsku službu.

IMG20180422205227Foto:Privatna arhiva

Konstatovano je da ženka upucana u glavu sa više metaka, a dvije prostrelne rane je zadobilo štene. Štene je, i pored blagog opravka  i dalje u teškom stanju. Porodica je ogorčena.

20180423214033Foto:Privatna arhiva

Bogoljub Konatar za Kodex priča da su u pitanju dresirani, mirni i socijalizovani psi, te da ne postoji mogućnost da je pas upucan u samoodbrani i kaže da su psi ubijeni iz čistog iživljavanja i hira.

“Radi se o majci i štenetu, dresiranim psima koji nikad nikog nisu napali, ujeli niti bilo šta drugo. Stalno se igraju na tom imanju. Smatramo da su upucani iz čistog bahaćenja”, kaže Bogoljub.

Screenshot201804230025051

Foto:Privatna arhiva

Istraga o ovom događaju je u toku.                       

U izjavi policiji, vlasnici su označili krivca, jer tvrde da znaju ko je pucao u njihove pse.

Kako saznajemo, policija je izvršila pretrese određenih lokacija a za sada se čeka nalaz parafinske rukavice.

Porodica će insistirati na tome da ubica njihovog psa snosi odgovornost i poručuju da je vrijeme da se životinje već jednom zaštite.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.