Otrovan vlasnički pas u centru Podgorice, prosut otrov na igralištu
Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica

Otrovan vlasnički pas u centru Podgorice, prosut otrov na igralištu

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica je dobila informaciju da je sinoć oko 20 sati i 30 minuta u strogom centru Podgorice otrovan vlasnički pas Anice Vučeković, saopštio je izvršni direktor ove NVO Dragoje Vlahović.

Kako pojašnjava Vlahović, Vučekovićka je svog psa izvela u šetnju, kao što to radi svakodnevno, međutim, on je uginuo nakon samo dvadeset minuta, pošto je sa zemlje uzeo i progutao nepoznatu supstancu.

"Podsjećamo da je riječ o rasnom lovačkom psu, koji je inače bio miljenik svih stanara okolnih zgrada i koji nikada nikome nije naudio, čak naprotiv, većina stanara ga je često hranila, a djeca su se igrala sa njim. 

Odmah nakon ovog nemilog događaja je obaviještena i policija, koja je napravila uviđaj. Podsjećamo da je na istom mjestu sredinom prošle godine posuta ogromna količina otrova, o čemu su obaviješteni svi nadležni organi, koji ništa nisu preduzeli. Bez obzira što je i tada, kao i sada sumnja pala na par stanara okolnih zgrada, niko ih nije ispitao. Ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o dječjem igralištu, te da se osnovano sumnja da otrov nije uklonjen, ali i da ga je zemlja upila, zbog kiše koja je padala, možemo samo da naslutimo kolike fatalne posledice može da prouzrokuje ovakav neljudski čin pojedinca", navodi se u saopštenju Vlahovića.

PascentarPG2

Dodaje da po ko zna koji put apeluju na nadležne organe da se uvede stroga kontrola kupovine otrova u poljoprivrednim apotekama, kako bi se ovakve stvari spriječile.

"Dovoljno je reći da se antibiotik u apoteci ne može uzeti bez recepta, dok s druge strane otrove može svako da kupi u slobodnoj prodaji, bez ikakve identifikacije", kazao je on i dodao da otrov prosut na igralištu predstavlja dodatnu opasnost za djecu koja se tu svakodnevno igraju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.