Evo šta muškarci najčešće rade na porođaju
Ilustracija

Evo šta muškarci najčešće rade na porođaju

Tri od 10 Britanaca žali što je prisustvovalo porođaju svojih supruga, pokazalo je istraživanje.

Više od polovine muškaraca izjavilo je da je željelo da pruži podršku svojoj supruzi, ali je 47 odsto navelo da nije bilo potpuno spremno za ulogu "babice". 

Samo jedan od 10 muškaraca izjavio je da je imao osjećaj da je koristan tokom porođaja, dok su ostali sebe opisali "beskorisnim", "nervoznim", "preplavljenim osjećanjima" i "rezervnim djelom". 

Čak 48 odsto muškaraca priznalo je da su stalno radili pogrešne stvari, poput maženja leđa svoje supruge iako njoj nije prijao dodir u tom trenutku, a 34 odsto je reklo da su plakali. 

Naročito je zanimljiv primjer muškarca koji je stavio kecelju i rukavice, slikao se tako sa suprugom, a zatim objavio fotografiju na društvenim mrežama. 

Trećina žena bila je zabrinuta za svoje supruge - kako izlaze na kraj sa porođajem, da li im je dosadno, i da li žele da budu prisutni, piše Independent.

Najčešće stvari koje muškarci rade na porođaju:

-Plaču,

-Postavljaju pitanja o medicinskim instrumentima,

-Spavaju,

-Iskradu se kako bi kupili nešto za jelo,

-Koriste društvene medije,

-Smetaju ljekarima i medicinskim sestrama,

-Daju savjete ljekarima i medicinskim sestrama,

-Postavljaju medicinskom osoblju glupa pitanja,

-Fotografišu svoje supruge,

-Igraju se medicinskom opremom, uključujući naduvavanje gumenih rukavica,

-Prave nepristojne šale,

-Prave selfije,

-Govore svojoj partnerki da sve "izgleda lako",

-Stavljaju slušalice u uši,

-Gledaju filmove,

-Crtaju,

-Žale se kako im je dosadno,

-Slave gol na fudbalskoj utakmici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.