Puletić: Dosljedno za glavni grad u koji se dolazi
Nataša Puletić

Puletić: Dosljedno za glavni grad u koji se dolazi

Za Socijaldemokrate Podgorice turistički potencijali glavnog grada mogu biti još bolje i snažnije valorizovani, poručila je Nataša Puletić, kandidatkinja za odbornicu na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu”.

"Poseban akcenat stavićemo na razvoj kulturnog turizma, sa fokusom na kvalitetnijoj valorozaciji arheoloških lokaliteta, spomenika kulture i raznih drugih znamenitosti (Duklja, Medun, Sahat kula, kuća Rista Stijovića, spomenik Partizanu borcu, tvrđava Depedogen (Ribnica), dvorski kompleks na Kruševcu...). Takođe, značajan akcenat stavićemo i na festivalski turizam, kroz bolju prezentaciju postojećih i podršku organizaciji novih festivala, što sve skupa treba da doprinese boljoj iskorišćenosti smještajnih i turističkih kapaciteta u Glavnom gradu", dodaje ona.

Ističe da Socijaldemokrate, posebno potenciraju sajamski turizam, jer smatraju da Glavni grad svojom istorijom, kulturom, privrednim značajem i geografskim položajem u odnosu na region, zaslužuje da ima dostojan sajamski prostor koji će biti aktivan tokom cijele godine.

"Zalagaćemo se za izgradnju po principu javno-privatnog partnerstva sajamskih kapaciteta i formiranje privrednog društva 'Podgorički sajam', čiji bi zadatak bio organizovanje različitih sajamskih manifestacija. Snažno ćemo podržavati i sve projekte usmjerene na razvoj panoramskih puteva u cilju povezivanja kulturno-istorijskih, prirodnih i gastronomskih atrakcija. U saradnji sa civilnim sektorom stimulisaćemo puteve vina, puteve meda, promovisaćemo postojeće i pripremati i obilježavati nove pješačko-planinarske staze. Zalagaćemo se i za još veća ulaganja u promotivne aktivnosti za razvoj izletničkog, rekreativnog, sportskog, kulturnog, festivalskog i kongresnog turizma", kazala je Puletić.

Prema njenim riječima, sve ove segmente turističke ponude kojima obiluje Glavni grad, uz činjenicu da su iz Podgorice turistima lako dostupna i sva ostala bogatstva Crne Gore, treba „upakovati“ u jedan integralni turistički proizvod koji svakom potencijalnom posjetiocu nudi ono što odgovara njegovim zahtjevima.

"Na taj način ćemo izgraditi brend Grada kao turističe destinacije, i znatno povećati prosječan broj dana boravka turista u Podgorici", kazala je Puletić.

Za Socijaldemokrate je, kako kaže Puletić, Skadarsko jezero jedan od najznačajnijih turističkih resursa Podgorice i Crne Gore.

"Zbog toga je neophodno posvetiti mnogo veću pažnju njegovoj valorizaciji, odnosno činjenici da je Podgorica i grad na obodu Skadarskog jezera, sa nacionalnim parkom, koji uz svoju ekološku prepoznatljivost, turističke i druge privredne potencijale, predstavlja i prostor bogat spomenicima kulture, važnim identiteskim uporištima (svojevrsnom 'čitankom' crnogorske istorije). U tom smislu, jedan od prioriteta će biti da se pristupi strateški osmišljenoj i dugoročno održivoj valorizaciji Vranjine, Lesendra…", naglašava ona.

Kako dodaje, Socijaldemokrate će posebnu pažnju posvetiti saradnji sa udruženjima hotelijera, drugim turističkim organizacijama i nadležnim državnim organima u suzbijanju nelojalne konkurencije, jer su uvjereni da ovaj vid sive ekonomije nanosi veliku štetu odgovornim turističkim privrednicima.

"Socijaldemokrate će u svome zalaganju za snažniji i dinamičniji razvoj turizma u Glavnom gradu ostvarivati saradnju sa svim strukovnim udruženjima, NVO i pojedincima koji žele da svojim idejama i radom daju doprinos da Podgorica ne bude samo tranzitni grad, već grad u koji se dolazi i ostaje više dana", zaključuje Puletić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.