Ispod bijele majice treba nositi crveni brus, razlog će vas iznenaditi
Ilustracija

Ispod bijele majice treba nositi crveni brus, razlog će vas iznenaditi

Najčešći izbor žena širom svijeta u kombinaciji s bijelim majicama je bijeli ili grudnjak u boji kože, ali stručnjaci kažu da je to greška.

Bijelu majicu ili košulju možete da kombinujete s bilo kojom bojom suknje ili pantalona, ali to nije islučaj kada je riječ o grudnjacima.

Najčešći izbor žena širom svijeta u kombinaciji s bijelim majicama je bijeli ili grudnjak u boji kože. Ali, naučnici tvrde - to je greška. Oni navode da će se ti grudnjaci isticati ispod bijelih majica ili košulja što može itekako da naruši cjelokupni utisak i autfit.

Kako biste to izbjegli, obucite crveni grudnjak, piše TOI. Grudnjak te boje se, ma koliko nam to zvučalo nevjerovatno, neće isticati.

Koža ima crvene podboje i zbog toga se crvena boja grudnjaka "stopi" i ne ističe ispod bijele majice, objašnjavaju. Ako imate čist ton kože, trebalo bi da obučete grudnjak plave boje, a za tamnije tonove kože birajte između grimiznih i tamnocrvenih nijansi.

Žene s maslinastim tonovima kože trebalo bi da biraju grudnjake boje borovnice, zaključuju stručnjaci. Na vama je samo da isprobate i provjerite da li su u pravu.

Večernji.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.