Ubice u Maleziji koristile lažne crnogorske i srpske pasoše
Ilustracija

Ubice u Maleziji koristile lažne crnogorske i srpske pasoše

Policija u Maleziji saopštila je da su ubice palestinskog inženjera Fadija al-Bača koristile lažne pasoše Srbije i Crne Gore da uđu u Maleziju.

Ubice su imale i pasoše drugih zemalja.

Šef malezijske policije Muhamed Fuzi Harun je rekao da je nađen automobil i pištolj koji su korišćeni u ubistvu inženjera Bača, prenose izraelski mediji.

Strani mediji su izvjestili da su inženjera ubili agenti Mosada.

Pištolj za koji se vjeruje da su ga upotrijebile ubice je poslat u forenzičku laboratoriju na dalju analizu.

Dva čovjeka na motoru ispalila su najmanje 14 metaka u inženjera, predavača na britanskom malezijskom univerzitetu kraj zgrade u kojoj je stanovao, ubivši ga na licu mjesta.

Policija je rekla da je locirala automobil s kojim su ubice pobjegle, a nađeni su i vlasnici automobila.

Motor je pronađen još ranije blizu mjesta napada.

Njujork tajms je prošlog mjeseca objavio da je Bač bio umiješan u pregovore o nabavci oružja iz Sjeverne Koreje namijenjenom pojasu Gaze.

On je ubijen u okviru navodne operacije Mosada da liši života naučnike i inženjere pripadnike Hamasa koji stiču znanja u inostranstvu o oružju za borbu protiv Izraela, između ostalog.

Islamski ekstremistički Hamas, palestinska organizacija koja vlada pojasom Gaze, je priznao da je inženjer bio njen član.

On je sahranjen prošle nedjelje na toj palestinskoj teritoriji, uprkos pokušajima Izraela da spriječi transfer tijela.

Sahrani je prisustvovao glavni vođa Hamasa Ismail Hanije.

"Krv palih je gorivo na putu pobijede palestinskog naroda", rekao je Hanije, najavivši da će "prljave ruke ubice biti odsječene".

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.