Španija: 14 osoba uhapšeno zbog krijumčarenja narkotika, zaplijenjeno 3,7 tona hašiša
Foto: Ilustracija

Dvije uhapšene osobe vođe bande

Španija: 14 osoba uhapšeno zbog krijumčarenja narkotika, zaplijenjeno 3,7 tona hašiša

Španska policija saopštila je da je na jugu zemlje uhapsila 14 osoba osumnjičenih za krijumčarenje narkotika i zaplijenila 3,7 tona hašiša.

Iz policije su u subotu objavili da su oduzeli i tri glisera, ribarski čamac i jahtu za koje se sumnja da ih je kriminalna grupa koristila za švercovanje droge iz Maroka preko Gibraltarskog prolaza do španske regije Cadiz, prenosi Anadolija.

Dodaje se da su među uhapšenima i dvije osobe za koje se sumnja da su vođe bande i koji su bili ključni u uspostavljanju kontakta sa dobavljačima droge u Maroku. Policijska operacija počela je u novembru 2016. godine.

Policija je u februaru ove godine uhapsila dvije osobe, još četiri u martu, a preostalih osam kasnije, ali nije preciziran datum.

Prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova preko regije Cadiz, koja je udaljena 14 kilometara od sjeverne Afrike, u Španiju ulazi 40 posto droge.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.