Bio je cijenjen čovjek u Turskoj, a danas ga nazivaju
Hakan Šukur

Drži pekaru u Kaliforniji

Bio je cijenjen čovjek u Turskoj, a danas ga nazivaju "izdajicom i teroristom"

Proslavljeni turski fudbaler Hakan Šukur, koji je do prije tri godine bio slavljen u domovini, sada je „izdajica i terorista“ i strahuje za svoj i život svoje porodice. Danas živi u Kaliforniji, vlasnik je pekare u kojoj i sam radi.

Prije sedam godina Šukur je bio poslanik u turskom parlamentu i dio vladajuće partije Redžepa Tajipa Erdogana, ali je 2016. podržao pokret Fetulaha Gulena i od tada mu se život pretvorio u pakao.

Ime mu je izbrisano iz istorije turskog sporta, otac mu je osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, oduzeta mu je sva imovina u Turskoj i našao se na međunarodnoj potjernici.

Šukur danas živi u malom mjestu Palo Alto u Kaliforniji, gdje je otvorio pekaru sa turskim specijalitetima, u kojoj sam radi.

„Turska je moja zemlja i volim turski narod. Državni mediji su sada promijenili sliku u narodu o meni, ali možda ću u budućnosti ponovo moći da odem tamo", rekao je Šukur.

„Da sam tada podržao Erdogana mogao sam lijepo živjeti. Vjerovatno bih sada bio ministar da sam igrao po njihovim pravilima, ali sada sam ovdje i ljudima prodajem hranu i piće“, kaže strijelac najbržeg gola u istoriji svjetskih prvenstava.

Pekara

Šukurova pekara u Kaliforniji

Viza za boravak u Americi mu ističe 2020. godine, ali Šukur sada ne razmilja o njenom produženju, već mašta o povratku u svoju zemlju.

„Vjerujem da ću se jednog dana vratiti. Tama ne može trajati vječno. U Americi je drugačije, vidite da ovde Lebron Džejms može da kritikuje predsjednika. Ovdje možete reći šta hoćete, u Turskoj to ne možete“, priča Šukur dok rasprema posuđe sa stolova u pekari.

Uprkos tome što ima 46 godina, Šukur ne odustaje od sporta i nastupa za amaterski klub iz grada u kojem živi. Nedavno je na jednoj utakmici postigao 11 golova, a želja mu je da otvori sportsku akademiju, prenosi Fonet.

„Imam nekoliko potencijalnih investitora, ali svi strahuju da se sastanu sa mnom. Otvoren sam za saradnju sa svima jer mislim da sportu mogu još dosta da dam“, kaže Šukur, koji svakog dana ustaje u tri sata kako bi u pekari sve bilo pripremljeno do otvaranja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.